Ova jesen slavi neutralne boje i jednostavne modne odabire

neutralne boje

Modna tražilica GLAMI istražila je jesenske trendove za 2023. godinu. Ova jesen donosi promjene u načinu kako razmišljamo o modi naglašavajući neutralne boje i jednostavne modne odabire za smiren i klasičan izgled.

Jesenski modni trendovi za 2023. godinu stigli su kako bi nam pomogli ponovo pronaći ravnotežu.
Atmosfera se može opisati kao smirena. S garderobom koja se sastoji od neophodnih komada neutralne boje koji ne privlače previše pažnje. To znači da bismo trebali promatrati svoj kapsularni ormar kroz novu perspektivu. Pritom ne zaboravljajući biti praktični i mudri u odabiru odjeće, fokusirajući se na ono što nam zaista treba.

Očaravajuća paleta boja: modni trendovi u boji jeseni

Ovogodišnja jesensko-zimska sezona naginje jednostavnosti, što se očituje i u paleti boja. Neizbježno pozornost privlači vječno klasična crvena, no ova jesen pretežito je posvećena neutralnim tonovima poput sive, bijele i crne. Na modnim pistama također možemo vidjeti prisutnost plave i smeđe. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni rozu boju, jer Barbie stil i dalje zauzima posebno mjesto u svijetu modnih trendova. Analizirajući nedavno prikupljene podatke od strane GLAMI-ja, vodeće modne tražilice u Hrvatskoj, čini se da se trendovi već odražavaju u najpopularnijim kombinacijama boja. S obzirom na njihovu vječnost i klasičnost, trenutačno pažnju privlače kombinacije sive i boje devine dlake, crvene i crne i smeđe i bež.

neutralne boje
Ova jesen naglašava neutralne boje
Elegancija jednostavnosti: ključni komadi jednostavnog outfita

Kada razmišljamo o udobnom, pristupačnom i cijelodnevnom outfitu, traperice, bijela košulja, crna haljina, mokasinke i velika kožna torba (najbolje u neutralnoj boji poput crne) čine stil koji je vrijedan nositi tijekom cijele sezone. Jesen ne bi bila potpuna bez barem jednog potpuno crnog outfita iz našeg ormara. Totalno crna kombinacija nikada ne izlazi iz mode. Kako biste je obogatili, možete eksperimentirati s različitim teksturama kao što su kašmir, saten i koža. Ne smijemo zaboraviti ni kožne jakne i sakoe – to su klasični komadi odjeće koji nas uvijek oduševe. Ovaj put, oversized krojevi su na vrhu trendova.

Od koraka do stila: vodič za jesensku obuću i modne dodatke

Među najpopularnijim kategorijama na GLAMI-ju su obuća i torbe. Sada je pravo vrijeme za privremeni oproštaj od sandala (naravno, ne zauvijek) i za osvježenje ormara najudobnijim jesenskim cipelama, uključujući omiljene tenisice i čizme. Ove jeseni, bijele tenisice su nezaobilazne, ali ni retro modeli i krupne cipele ne zaostaju. Čizme su pravi jesenski klasik, a u 2023. postaju još višenamjenskije. Elegantne Chelsea čizme i robustne čizme s vezanjem poput Dr. Martensa lako se uklapaju u različite stilove. Što se tiče torbi, postoje različiti trendovi poput oversized torbi, produženih torbi ili torbi s ručkom, ali jednostavna, suptilna i – što je najvažnije – privlačna torba odražava glavni trend. To se također može primijetiti među top 3 brenda među korisnicima GLAMI-ja, a to su: Guess, Adidas i Skeckers. Glavna obilježja ovih brendova su jednostavnost i vječna elegancija.

neutralne boje
Ova jesen naglašava neutralne boje

Bez obzira na vaš osobni stil, proračun ili potrebe, ove jeseni donesite mudre, jednostavne izbore. Kombinirajte svoje već postojeće klasične komade s novim dodacima koji će vremenom postati klasici, i usklađujte ih kako vam odgovara. Kada kupujete odjeću, razmišljajte o tome kako će se ta nova stavka uklopiti u postojeće kombinacije u vašem ormaru, a ne samo o tome kako će izgledati u trenutnom trenutku ili za određeni događaj. Na taj način ćete „kreirati“ ormar koji je ne samo modno usklađen i trendi, već i vječno relevantan, te ćete dugo uživati u nošenju svojih komada!