Izložba Rebel: 30 Years of London Fashion

izložba rebel

Ako vas je oduvijek fascinirala britanska moda, punk scena, haljine i kreacije koje s toliko stila, ali i osobnosti nose britanske princeze i pop zvijezde poput Harryja Stylesa, Eltona Johna i Charlie XCX, The Design Museum u Londonu pravo je mjesto za vas. Ondje se upravo održava izložba pod nazivom Rebel: 30 Years of London Fashion, a redakcija portala Hello! Croatia, na svom putovanju u London nije ju propustila posjetiti.

Izložba Rebel:
30 Years of London Fashion

Ovu modnu izložbu trebao bi posjetiti svaki pravi fan visoke mode, ali i bilo tko kome je potrebna inspiracija i novi pogled na život, čega britanskim kreativcima nikad nije nedostajalo. Škrti na riječima no bogati u kreativnom stilu, Britanci itekako dobro znaju što je moda, a ova fascinantna izložba to uistinu zorno prikazuje.

Izložba Rebel: 30 Years of London Fashion cool je kao što i zvuči

Otvaranje se poklopilo s Tjednom mode u Londonu, 16. rujna 2023. godine, a vrata će biti otvorena sve do 11. veljače 2024. godine.

Ova izložba itekako je bitna za modnu industriju, a predstavlja jedno od najopširnijih istraživanja suvremene modne kulture ikada organiziranih u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Organizatori naglašavaju kako je izložba Rebel: 30 Years of London Fashion neviđen pogled na to kako se kuje karijera u modi i na mnoštvo mogućnosti koje londonska modna scena nudi mladim kreativcima. Na kraju krajeva, i najveća imena britanske modne scene, poput Vivienne Westwood i tragično preminulog Alexandera McQueena jednom su bili samo klinci s velikom vizijom.

Izložba Rebel:
30 Years of London Fashion Izložba Rebel: 30 Years of London Fashion

Ova nevjerojatno inspirativna izložba sadrži preko 100 inovativnih modnih lookova iz revolucionarnih debitantskih i ranih kolekcija britanskih modnih dizajnera, od kojih su mnoge ušle u povijest pop kulture .

Izložba Rebel: 30
Years of London Fashion

Sjećate se legendarne haljine u obliku labuda glazbenice Björk?

Baš svaki komad predstavljen na izložbi Rebel: 30 Years of London Fashion uistinu je nevjerojatno pogledati, no teško je riječima opisati kako je stajati na pola metra od ONE legendarne haljine u obliku labuda koju je glazbenica Björk nosila na dodjeli Oscara 2001. godine, a koja je postala slavnija i od nje same.

Vidjeli smo i ekscentrično odijelo na napuhavanje koje ne nosio Stan Smith na dodjeli nagrada BRIT Awards i ono što nas je posebno oduševilo – odijelo Harryja Stylesa iz spota “Golden”.

Izložba Rebel: 30 Years of London Fashion Izložba Rebel:
30 Years of London Fashion Izložba
Rebel: 30 Years of London Fashion Na izložbi Rebel: 30 Years of London Fashion predstavljene su i kolekcije britanskih modnih brendova kao što su JW Anderson, Wales Bonner, Erdem, Molly Goddard, Christopher Kane, Simon Roch, Russell Sage i mnogi drugi, a moramo priznati da je jedan izložak fascinantniji od drugog.

Ako volite modu, London vas zove!