Boris Novković otkrio što publiku očekuje na unplugged koncertu

boris novković

‘Po prvi puta u karijeri, na koncertu ću ugasiti elektriku, a staviti težište na akustiku…” kaže nam Boris Novković

Još tjedan dana ostalo je do dugoočekivanog koncerta Borisa Novkovića ‘S one strane ljubavi’, najavljenog za 6. studenoga u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Nakon 5 godina, Boris se vraća u ovaj prekrasni ambijent, čiju će izvanrednu akustičnost, po prvi puta, dodatno naglasiti unplugged varijantom koncerta.

Kako u životu volim izazove, tako je i koncert u Lisinskom svojevrsni izazov, jer ću prvi puta u karijeri ugasiti elektriku, a staviti težište na akustiku. Iako će električne gitare privremeno ostati ”tužne”, vjerujem da će sve ono što nosi akustika dati jednu dodatnu magiju i romantiku mom repertoaru. Težište će manje biti na onoj sirovoj, ”agresivnijoj” energiji, a više na onoj suptilnoj, emotivnoj, prožeto umjetničkim bravurozama sjajnih instrumentalista – što mojih glazbenika, što dodatnih gostiju. Očekujem, naravno, i emotivno druženje s publikom svog grada, u kojemu sam odrastao, a koji mi je uvijek na koncertima to vraćao.’‘ – istaknuo je Boris.

S obzirom na formu unplugged koncerta, publika će imati prilike čuti mnoge Borisove bezvremenske hitove u posve novim aranžmanima.

Gotovo sve pjesme će se naći u nekim drugačijim, malo ”pomjerenijim” aranžmanima, iako su neke od mojih pjesama već same po sebi akustično postavljene, poput ‘U dobru i zlu’, ‘Plakat ću sutra’ itd. Ipak, drugačije će zvučati one koje su izvorno zasnovane na elektrici, kao što su ‘Struji struja’, ‘Dok svira radio’, ‘Jači od sudbine’…” – dodaje Boris Novković.

Na pozornici će mu se pridružiti i kolegica kantautorica Ana Stanić, jer upravo po njihovoj zajedničkoj i nedavno predstavljenoj pjesmi ‘S one strane ljubavi’ – nadolazeći koncert je i dobio naziv.

Ulaznice za koncert koji će donijeti retrospektivu Novkovićevih pjesama unazad zadnjih 35 godina, na koji je publika u Lisinskom čekala čak 5 godina, dostupne su putem sustava Entrio.

Foto: Marina Pešić