Bliži se četvrta biciklistička utrka u Zadru

biciklistička utrka

Međunarodna biciklistička utrka Zadar Granfondo Falkensteiner Borik 21. listopada u Zadar dovodi više od 300 natjecatelja iz cijelog svijeta

Prava poslastica za sve zaljubljenike u biciklizam – utrka Zadar Granfondo Falkensteiner Borik po impresivnoj trasi na sjevernom dijelu Zadarske županije održat će se 21. listopada. Utrka je namijenjena svim generacijama i razinama fizičke spremnosti, od profesionalaca do rekreativaca, a natjecatelji biraju hoće li nastupiti u kraćoj utrci od 56 km ili glavnoj utrci Granfondo od 112 km.

Četvrto izdanje ovog biciklističkog spektakla natjecatelje će odvesti na neke od najljepših, ali i vrlo izazovnih cesta. Sudionici utrke, kojih će ove godine biti više od 300 iz čak 20 zemalja, započet će i završiti vožnju ispred hotela Falkensteiner Club Funimation Borik.

Naša utrka svake godine raste i postaje sve ljepša sportska i turistička razglednica koja će se ove godine poslati u više od dvadeset zemalja svijeta. Među brojnim zaljubljenicima u pedaliranje naći će se i poznata lica poput Alexandera Steffensa koji je 2018. osvojio svjetsko prvenstvo u Granfondo kategoriji, zatim najbolja biciklistkinja Hrvatske svih vremena Mia Radotić te prošlogodišnji pobjednik Nicolas Gojković koji ove sezone nastupa za BK Zadar“, rekao je Toni Dujmenović, direktor utrke.

Za sve koji žele intenzivan trening prije utrke organiziran je i biciklistički kamp od 18. listopada u Falkensteiner Premium Campingu Zadar. Od spremišta za bicikle, posebnih popusta za wellness usluge u Aqua Pura Spa centru, do svakodnevnog treninga i vođene biciklističke ture s grupom – tu je sve potrebno za pripremu za nadolazeće biciklističke izazove.

U hotelu Falkensteiner Club Funimation Borik, sudionicima utrke osiguran je odličan smještaj, vrhunska hrana, opuštanje te razni oblici rekreacije. Za one koji dolaze s obitelji tijekom utrke organiziran je poseban dječji program.

Ponosni smo što Zadar Granfondo Falkensteiner Borik svake godine sve više raste i postaje respektabilan biciklistički događaj. Interes za utrku je sve veći, kako kod natjecatelja, tako i kod naših gostiju, a kvalitetni sadržaji poput ovoga svakako utječu i na produženje sezone”, izjavio je Marin Kirin, cluster general manager u Falkensteiner Hotels & Residences.

Falkensteiner Club Funimation Borik smješten je u prekrasnoj borovoj šumi, tik uz more. Za one željne opuštanja tu je wellness centar površine 2500 m² sa saunom s parnom kupelji, finskom saunom, grijanim unutarnjim i vanjskim bazenima i hidromasažnom kadom, a onima koji vole aktivan odmor na raspolaganju su tereni za sportove na vodi, tenis i odbojku na pijesku.

Prometnice na trasi održavanja utrke privremeno će biti zatvorene za promet. Ulice Put Matije Gupca, Put Dikla, Krešimirova obala i križanje na Žmirićima bit će zatvorene od 9:55 do 10:05, 11:10 do 11:35 te 12:30 do 13:15. Zatvaranje ulica Vukovarska ulica, Put Grgura Ninskog, rotora, Zadarske ulice i Kraljičinog puta u Ninu bit će od 10:45 do 11:30 i 12:30 do 13:45.

Foto: Filip Brala