Tihi luksuz – novi make-up trend

tihi luksuz

“Tihi luksuz” novi je vladajući make-up trend, kao podvrsta aktualne “prirodne” šminke. Naime, riječ je o metodi šminkanja koja će u prirodni stil unijeti malu dozu ozbiljnosti i elegancije.

Prirodna šminka, koja je sada popularna, često ne pristaje uz svaku priliku. Obožavana je posebno zbog rumenila i imitacije prirodnog sjaja. Rumenilo i sjaj na licu odlika je mlade, hidratizirane i čiste kože, zbog čega ga obožavaju i starije generacije.

Što se tiče mat šminke, točnije kada se našminkate tako da vam lice nije zasjenjeno, tada možete izgledati malo starije. Zato je “tihi luksuz” trend koji je prava zlatna sredina.

Naziv ovog trenda ne govori o tome da se koristi skupa šminka, već je “bogatstvo” u samom početnom koraku.

Blagi mat izgled

Nježni ili blagi mat znači da naše lice nije potpuno mat, ali ipak ima pokrete s vrlo suptilnim sjajem. Kako biste postigli ovaj nježni mat efekt, možete se pobrinuti da vaš puder ili BB krema imaju ovaj finiš kada ga nanesete, što obično piše na pakiranju.

Isti učinak možete postići ako puderu s mat završnicom dodate rumenilo nježnijeg sjaja.

Sjaj, ali ne i šljokice

Ako ciljate na “tihi luksuz” onda vam treba suptilan sjaj na očima i obrazima, a ne blještavilo ili nešto previše naglašeno. Pogledajte ima li rumenilo koje ćete koristiti onaj “stakleni efekt” gdje se presijava, ali ne i da “šljašti”

Nakon što savladate ovaj način šminkanja, ovo je rutina kojoj ćete se stalno vraćati, piše “Brigitte.de”.

Pročitajte i Make up trikovi za žene u srednjim godinama

Foto: Freepik