Porastao interes za košarku nakon kampova Krešimir Ćosić

interes za košarku

Anketiranjem roditelja dobili smo jako pozitivan feedback gdje je gotovo 60 % djece ovu jesen upisalo školu košarke, a 85 % djece pokazalo veći interes za košarku.

Udruga „Dani Krešimira Ćosića“ predstavila je rezultate anketa provedenih nakon održanih više od 20 besplatnih kampova diljem Hrvatske. Svi odgovori u postotku od 60 do 90 % govore o zadovoljstvu djece i roditelja, a gotovo svi ukazuju na to da će velika većina djece upisati školu košarke ili se priključiti nekom od klubova ove jeseni.

Jako smo zadovoljni rezultatima. Imali smo 15 lokacija u odnosu na prošlogodišnje tri lokacije. Također imali smo cjelodnevni boravak i malo gušći program. Anketiranjem roditelja dobili smo jako pozitivan feedback gdje je gotovo 60 % djece ovu jesen upisalo školu košarke, a 85 % djece pokazalo veći interes za košarku. Isto tako 99,8 % roditelja je preporučilo kamp što znači da radimo nešto dobro. Ovu anketu provodimo nakon svake godine kako bismo poboljšali cijeli program i učinili ga što boljim za djecu. Rezultati ankete govore nam da smo zajedno napravili pomak u popularizaciji košarke.“ – istaknula je predsjednica Udruge „Dani Krešimira Ćosića“ Ana Ćosić Pajurin.

Udruga za iduću godinu planira povećanje kampova na njih čak 20. Uz treninge i usvajanje novih znanja o košarci, poseban naglasak ponovno će biti na stjecanju znanja o pravilnoj prehrani, povijesti košarke i rješavanju zadataka iz radne knjižice ‘I ja sam Krešo’. Svi polaznici imat će uključen obrok, poklon majice, knjižice i diplome.

Ovogodišnji kampovi pokazali su se kao pun pogodak s obzirom na 15 održanih kampova na 15 lokacija diljem Hrvatske. Rezultati su izvrsni što znači da radio dobru stvar u popularizaciji ovog sporta, potičemo djecu na bavljenje sportom i zdravim životom.“ – istaknula je potpredsjednica Udruge „Dani Krešimira Ćosića“ Zdenka Zrilić.

Škola košarke odvija se pod vodstvom stručnih trenera lokalnih klubova, partnera u projektu. Klubovi partneri u 2023.godini su bili KK Pazin, KK Vrijednosnice Osijek, KK Zadar, KK Dubrovnik, KK ABC Zadar, KK KA-BA, KK Cedevita, KK Alkar Sinj, KK Borovo Vukovar, KK Dubrava, KK Dinamo, KK Vinkovci, KK Kastav, KK Vučići I KK Kvarner 2010 Rijeka.

Zagreb, 210923. Hilton Garden Inn. Predstavljanje rezultata Udruge Dani Kresimira Cosica. Na fotografiji: Hrvoje Balen, Ana Cosic Pajurin, Zdenka Zrilic, Tomislav Zebic. Foto: Marko Todorov / CROPIX

Već drugu godinu zaredom ugostili smo djecu u našem domu košarke i drago mi je da je ove godine bio veći interes od broja djece koji smo mogli prihvatiti. Imamo pozitivne rezultate da nam je 65 % djece koja su sudjelovala u kampu kasnije postalo članovima naše košarkaške akademije u vidu treninga kroz škole košarke. Vizija košarkaškog kluba Cedevita Junior je pomoći mladima da uđu u sport, da ga zavole i postanu košarkaši. Isto tako želimo im pomoći u socijalizaciji te da prepoznaju i neke druge vrijednosti osim sporta.“ – istaknuo je direktor KK Cedevita Junior Tomislav Zebić.

Ovaj se projekt je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, a uz podršku Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog košarkaškog saveza.

Hrvatski olimpijski odbor sa svojim uredom za programe sporta na lokalnoj razini podržava projekte koji uključuju djecu i mlade i upoznaju ih sa sportom. Ovaj projekt vrlo je značajan i podržavamo ga. Njime se želi što više djece upoznati s košarkom i osim osnovnih elemenata naučiti ih i novim znanjima koja će im koristiti u daljnjem životu. Upravo kroz naš ured podržavaju se takvi projekti kroz razne promocije i prikaze koje rade sadašnji i bivši sportaši kako bi potaknuli djecu da se uključe u sport i ostanu što duže u njemu.“ – istaknuo je Hrvoje Balen, direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini, Hrvatski olimpijski odbor.

Tijekom godina, Udruga je prikupljala sredstva za pomoć potrebitima putem humanitarnih večera i sličnih aktivnosti, organizira besplatne košarkaške kampove za djecu, obnovila je prvi koš na kojem je Krešimir Ćosić započeo svoju karijeru u Zadru. Donirala je koševe vrtićima u sklopu projekta ‘Koš za koš’, inicirala je izradu spomenika u Zadru, izdala Krešine zapise kroz autobiografiju, organizirala panel diskusije na temu Košarke jučer, danas, sutra i Sportaši ambasadori, donirala maske Športskoj gimnaziji u Zagrebu, u suradnji s Maraskom prikupljanje sredstava za KK Zadar.