Ova 4 sastojka ne smiju biti u pasti za zube

sastojka pasti zube

Iako im je funkcija da zaštite zubnu caklinu, desni i osjetljivu sluznicu usta, neke zubne paste sadrže sastojke koji mogu naštetiti vašoj usnoj šupljini, ali i općem zdravlju. U nastavku možete naći koja 4 sastojka bi trebali izbjegavati u pasti za zube:

1. Grubi abrazivi

Abrazivi su čestice koje četkici pomažu ukloniti nakupine bakterija te mrlje od hrane i pića sa zuba. Što su abrazivi krupniji to su grublji i agresivniji. Kako ne bi oštetile zubnu caklinu, čestice moraju biti sitne i fine što pastu za zube čini nježnom, ali i dalje učinkovitom.

2. Agresivni aktivni sastojci

NLS je jedan od najčešćih agresivnih sastojaka koji se može naći u pasti za zube. Riječ je o deterdžentu od kojeg se pasta za zube pjeni, a koji može izazvati iritaciju desni, alergijske reakcije ili promjenu okusa. Sastojci koji služe za nastanak pjene već u manjim količinama u vodi mogu štetiti biljkama i životinjama.

3. Mikroplastika

Izbjegavajte paste za zube koje sadrže sitne čestice plastike koje naše tijelo upija, a koje su štetne za zdravlje, ali i za okoliš. Također, plastične tube u kojima se nalazi pasta razgrađuju se godinama što predstavlja velik teret za okoliš.

4. Kemijski izbjeljivači, parabeni, triklosan ili dietanolamin

Ovi nepotrebni dodaci imaju štetne učinke na oralno zdravlje i nikako ne bi trebali biti dio vaše paste za zube. Npr. triklosan osigurava trajnost zubne paste, međutim, kada stupi u kontakt s UV zrakama ili toplinom, nastaju kancerogeni spojevi.

Dizajnirana u svrhu očuvanja zdravlja zuba i našeg planeta, Jordan Green Clean liniju čine 100% veganski proizvodi odobreni od strane organizacije Vegan Society.

Osim zubnih pasti koje sadrže korisne i zdrave sastojke (čak 98% sastojaka je prirodnog porijekla), Jordan Green Clean linija nudi zubne četkice za djecu i odrasle izrađene od 100% reciklirane plastike koja se koristi u prehrambene svrhe poput čašica od jogurta. Sva ambalaža je napravljena od recikliranog papira, a vlakna su bio razgradiva.

Green Clean proizvode možete pronaći u svim DM trgovinama te na www.zdrav-osmijeh.com

Naslovna foto: Freepik