Novi underground projekt „Life That Said Yes“

underground

Radi se o projektu Ivana Vukovića “Magellan”-a i Martina Reljanovića “Bunú”-a. Underground hip-hop scena svakako pamti i poznaje jednog od najdugovječnijih imena poput Magellana koji je još davne 2003. godine svoje materijale počeo nuditi na portalu „Sinestet“. Uskoro je postao jedna od najboljih i najkreativnijih grupa ovih prostora, s više od 40 izdanja. Magellano je u bogatoj karijeri snimio 14 albuma, a kao najdraže izdvaja album Sjaj (2020) i Vuk (2014).

Ideja samog naziva Life that Said Yes je da je u trenutku našeg začeća, bez obzira na naše vanjske okolnosti, život rekao da, i započelo je stvaranje našeg tijela kojeg je ispunila naša duša. Nakon toga kreće pustolovina našeg života i album progovara ponajviše o tome kako u cijelom tom kaosu podsjetiti se svoje snage, osloboditi se uvjetovanosti i otvoriti se ljepoti kroz jednostavnost. Nakon svakog mojeg versa u pjesmama pojavljuju se žene koje pjevaju i recitiraju autohtone pjesme ili molitve na svojim jezicima, i na taj nas način vode na put oko svijeta, i ujedno i pretvaraju cijeli album u jedinstvo muško-ženske energije. Kada sam razmišljao tko bi mogao uglazbiti cijelu ovu priču, Bunú mi je prvi pao na pamet, kao dugogodišnji prijatelj, glazbenik kojeg cijenim i osoba koja ima senzibilitet da stvori savršenu atmosferu za ono što sam htio prenijeti. Mislim da smo na kraju stvorili jedno divno audio-putovanje.” – priča nam Ivan.

Albumom “Walk the Path” na domaću scenu krajem 2020. dolazi Martin Reljanović, umjetničkog imena Bunú. Žanrovski ga je teško definirati, s obzirom da vješto koketira s hip-hopom, afrobeat, world melodijama te zvukovima prirode koji se često nalaze u njegovoj produkciji. Martin je pod mentorstvom Andreja Lončarića završio muzičku produkciju na MPA akademiji, svira klavir, gitaru i udaraljke te pjeva. Koristi taj miks vještina za produkciju instrumentala kako za sebe, tako i druge glazbenike s kojima se stilski pronašao. “Naša konekcija se rodila davnih dana, a počela je tako da sam ja bio prvo i osnovno Magellanov fan.” – priča nam Martin. “Tada sam studirao u Škotskoj i jako mi je falila Hrvatska, slušao sam puno stranog hip-hopa jer hrvatski nisam baš doživljavao, kad najednom naletim na lika koji repa upravo onako kako bi ja htio da netko na hrvatskom repa, te se bavi tematikama kojima sam htio da se bavi. Nakon toga skupa smo išli na yogu kod istog učitelja, bili na sličnim mjestima u Amazoni te na sličnim putovanjima i 10 godina kasnije se rodila ova divna suradnja.”

Album: LIFE THAT SAID YES (an audio journey by Magellano & Bunú)
Concept by Magellano (Ivan Vuković).
Lyrics and vocals by Magellano (Ivan Vuković).
Music produced and arranged by Bunú (Martin Reljanović).
All instruments played by Bunú (Martin Reljanović), except crystal singing bowls on Wildfire, played by Mara Rosaria.
Additional vocals by Bunú (Martin Reljanović).
Interlude songs, prayer and message by Katarina Zovak (1), Fractania Colibrí Azul (2), Alina Carmina (3, 7), Mara Rosaria (4), Cindy Bode (5), Lea Rau & Luana Deloos (6).
Recorded and mixed by Macola (Kruno Licitar).
Photo used for album cover by Lennart Nilsson.
Cover design by MAT (MasterAllTruths).
Sinestet/LTSY 2023.

TRACKLIST:

  1. Life that said Yes
  2. Explorers
  3. Earth Experience
  4. Wildfire
  5. Nature
  6. Smiling Hearts
    Bonus track:
  7. Paparudă