Kako riješiti problem osjetljivosti zuba

osjetljivost zuba

Osjetljivost zuba je čest problem s kojim se susreće sve veći broj ljudi. Ovaj neugodan osjećaj može značajno utjecati na svakodnevni život, ometajući uživanje u hrani i piću te čak izazivajući nelagodu prilikom obavljanja osnovnih oralnih higijenskih navika. Da je riječ o čestoj pojavi, posebice kod odraslih, objašnjava dr. Šehić iz ordinacije Smile Concept.

Iz osobnog iskustva iz vlastite ordinacije, od osjetljivosti zuba, odnosno od osjetljivosti zubnih vratova pati više od 90 % pacijenata. Uzročnika ima više, mogu biti izolirani svaki za sebe ili pak više uzročnih čimbenika odjednom. Najčešći su bruksizam ili nesvjesno škripanje zubima, agresivno četkanje koje dovodi do pretjeranog trošenja zube cakline te parodontits kao upalna promjena potpornog zubnog aparata, gdje dolazi do povlačenja kosti i zubnog mesa te samim time do izlaganja osjetljivih površina korijena zuba”, ističe dr. Šehić i dodaje kako uzorčnik osjetljivosti zuba može biti i karijes, naročito u području vrata zuba.

osjetljivost zuba

Kako bi spriječili problem osjetljivosti zuba vrlo je važna kvalitetna i potpuna oralna higijena, a ukoliko problem već postoji u tome vam mogu pomoći kvalitetni i provjereni proizvodi.

Jordan Sensitive zubna pasta pruža osjetljivim zubima potrebnu nježnost i zaštitu. Zahvaljujući posebnoj formuli s prirodnim sastojcima, umiruje osjetljive zubne živce i dokazano smanjuje osjetljivost zuba te istovremeno jača zubnu caklinu.

Jordan, vodeći brend za oralnu njegu u Skandinaviji postavlja nove standarde u industriji oralne higijene. Osim zubnih četkica za djecu svih uzrasta i odrasle te širokog asortimana zubnih konaca, u svojoj liniji sadrži četiri paste za zube, formulirane za različite probleme i individualne potrebe: White Smile za izbjeljivanje, Fresh Breath za cjelodnevnu svježinu, Caries Defense za snažnu zaštitu od karijesa te Sensitive za osjetljive zube.

Odlično je što je Jordan izbacio liniju s 4 paste za zube koje s jednostavnim dizajnom i opisom na najbolji način ukazuju pacijentima koja pasta je za njih potrebna te kod kojeg problema pomaže”, naglašava doktor Šehić i dodaje svoj moto za kojim se vodi u svojoj profesiji: “Your smile is our priority!”