Istočnjačka mudrost koja pomiruje tijelo i duh

Ayurveda

Trendovi u wellness industriji sve se više orijentiraju prema osobnoj dobrobiti i zdravlju, s tendencijom povratku drevnim tradicionalnim metodama poimanja tijela i duha. Stoga ne čudi da je ugledni ženski magazin Cosmopolitan, prognozirajući trendove za 2023., na sam vrh stavio Ayurvedu. Ayurveda je jedan od najstarijih holističkih sustava liječenja razvijen prije više od 3000 godina u Indiji.

Ayurveda ili “znanost o životu” temelji se na uvjerenju da su zdravlje i dobrobit povezani s umom, tijelo s duhom. U korak sa svjetskim trendovima ide i Thermana Laško koja nudi cjeloviti program ayurvede koji će vam pomoći da pronađete ravnotežu. Thermana & Veda Ayurveda, centar s timom koji dolazi iz indijske Kerale, kolijevke ayurvede, pomaže u detoksikaciji tijela i približava istočnjačkoj mudrosti.

Individualan pristup i važnost prehrane

Kako bi se ayurveda implementirala na ispravan način, prvo je potrebno utvrditi koja dosha dominira u vašoj konstituciji. Doshe su energije koje prožimaju tijelo i duh, a svaka ima svoju svrhu. U svakome od nas postoje tri doshe, ali odnosi među njima ovise o pojedincu. To su vata, pita i kapha, tri energije koje su nužne za zdravo funkcioniranje različitih sustava u tijelu i umu. Svaku od dosha čine dva od pet elemenata – vatra, zrak, zemlja, eter i voda. U ayurvedi se bolest smatra znakom neravnoteže u tijelu, stoga terapeut radi na otklanjanju zdravstvenih problema i brizi za dugoročno zdravlje. Kada dođete u ayurvedski centar u Laškom, prvo što trebate je provjeriti omjer dosha. Na temelju toga wellness tretmani, vježbe joge i ayurvedska kuhinja prilagođavaju se pojedincu i njegovim potrebama.

Prehrana također igra iznimno bitnu ulogu. Ayurvedski uravnotežen obrok u a la carte restoranu hotela Thermana Park Laško obogaćen je biljem i začinima koji poboljšavaju okus, potiču metabolizam i poboljšavaju probavu i apsorpciju sastojaka.

Ayurveda

Masaža kao korak prema zdravlju

Ajurvedska masaža je metoda liječenja koja održava ravnotežu energija u tijelu, ravnotežu između vate, pite i kaphe. Thermana & Veda Ayurveda centar nudi veliki izbor masaža, a jedna od najpoznatijih je Shiro Dhara, što znači “neprekinut tok tekućine”. Kod ovog tretmana biljna ulja se posebnom metodom prelijevaju po čelu oko 40 minuta, a koristi se za liječenje nesanice, gubitka pamćenja, glavobolje, psihičke napetosti i nekih kožnih oboljenja. Tu je i Abhyangam, gdje se pokreti izvode u odnosu na kretanje cirkulacije krvi. Sjajna je za liječenje pretilosti, nesanice i umora.

Ayurveda

Dobrobiti joge

Joga je usko povezana s ayurvedom. Najstariji sistem potpunog osobnog razvoja obuhvaća tijelo, um i dušu i zasniva se na pet temeljnih načela: pravilnoj tjelovježbi, disanju, opuštanju, prehrani i meditaciji. Joga je jedinstvena metoda koja spaja kretanje s tehnikama disanja i meditacije koje smiruju i emocionalno uravnotežuju.

Program pomlađivanja

Ayurveda program pomlađivanja Thermana & Veda Ayurveda Centra Laško čuva vitalnost i liječi holistički kako bi se potaknule korjenite promjene životnih navika i tijelo očistilo od toksina. Paket uključuje klasičnu ayurvedsku masažu, masažu za pomlađivanje, ljekovitu parnu kupelj, individualnu jogu, Shiro Dharu, kao i neograničeno pijenje termalne vode.

Dovedite harmoniju u svoj život. Neka vam u tome pomogne tisućama godina stara ayurveda i tim Thermana & Veda Ayurveda Centra u Termama Laško.

Više informacija o programu Joga i pomlađivanje pronađite OVDJE, a o Ayurvedskom programu pomlađivanjaOVDJE.