Kako odabrati kupaći kostim

kupaći kostim

Odabir kupaćeg kostima može biti zabavan i jednostavan ako znate koji stil, veličinu i boju odabrati prema vašem obliku tijela, osobnim preferencijama i načinu korištenja. Evo nekoliko savjeta kako odabrati kupaći kostim koji vam najviše odgovara.

Odredite svoj oblik tijela

Možete to učiniti tako da izmjerite svoje ramena, grudi, struk i bokove. Zatim ih usporedite s pet osnovnih oblika: dijamant, pravokutnik, obrnuti trokut, trokut i pješčani sat. To će vam pomoći da pronađete kroj koji će naglasiti vaše adute i sakriti nedostatke.

Odaberite stil kupaćeg kostima koji odgovara vašem obliku tijela

Ako imate oblik tijela kao jabuka (dijamant), birajte jednodijelne kupaće kostime koji će izravnati vaš trbuh i istaknuti vaše noge. Za oblik tijela kao kruška (trokut), birajte dvodijelne kupaće kostime s tamnijim donjim dijelom i svjetlijim ili uzorčastim gornjim dijelom koji će privući pažnju na vaše grudi. Ukoliko imate male grudi, birajte gornje dijelove s push-up efektom, volanima, resicama ili uzorcima koji će vizualno povećati vaš dekolte. Za velike grudi, birajte gornje dijelove s dobrim držanjem, širim naramenicama i čvrstim materijalom koji će vam pružiti podršku i udobnost. Ako imate kraće noge, birajte donje dijelove s visokim izrezom ili vezivanjem na bokovima koji će produljiti vaše noge. Ako imate tijelo poput pješčanog sata, birajte bilo koji stil kupaćeg kostima koji će naglasiti vašu uravnoteženu figuru.

Odaberite veličinu kupaćeg kostima koja vam savršeno pristaje

Kako biste to učinili, izmjerite svoju veličinu grudnjaka (opseg ispod grudi i opseg preko grudi). Zatim veličinu gaćica (opseg bokova) i dužinu torza (od vrata do međunožja). Zatim usporedite svoje mjere s tablicom veličina proizvođača ili prodavača. Kupaći kostim ne bi trebao biti ni preuski ni prelabav, već udoban i čvrst.

Odaberite boju ili uzorak kupaćeg kostima koji će istaknuti vaš ten i osobnost

Ukoliko imate svjetliji ten, birajte tople boje poput crvene, narančaste, žute ili ružičaste koje će vam dati zdravi sjaj. Za tamniji ten, birajte hladne boje poput plave, zelene, ljubičaste ili bijele koje će stvoriti kontrast i naglasiti vašu preplanulost. Ako želite skrenuti pozornost s nekog dijela tijela, birajte svjetlije ili uzorčaste kupaće kostime za taj dio. Ako želite sakriti neki dio tijela, birajte tamnije ili jednobojne kupaće kostime za taj dio.

Odaberite kupaći kostim prema namjeni i aktivnostima koje ćete raditi

Želite li se sunčati i dobiti ujednačen ten, birajte dvodijelne kupaće kostime s manje pokrivenosti i bez naramenica koje će vam omogućiti više izlaganja suncu. Želite li se baviti se vodenim sportovima ili igrati odbojku na pijesku, birajte sportske kupaće kostime s većom pokrivenosti i podrškom koje će vam pružiti slobodu kretanja i zaštitu od sunca. Ako želite zabavan i ženstven izgled, birajte suknje za kupanje ili kratke ženske kupaće kostime koje će vam dati ležernu surfersku atmosferu.

Nadam se da su vam ovi savjeti bili korisni i da ćete pronaći kupaći kostim koji će vam se svidjeti i koji će vam pristajati. Uživajte u ljetu!

Barbara D. Foto: Freepik