Biljke koje pomažu u borbi protiv celulita

biljke protiv celulita

Biljke protiv celulita mogu se koristiti na različite načine: kao čajevi, tinkture, ulja, kreme, oblozi ili kupke

Celulit je estetski problem koji pogađa mnoge žene, ali i muškarce. Nastaje kada se masne stanice nakupljaju ispod kože i stvaraju neravnu površinu koja podsjeća na narančinu koru. Celulit se najčešće javlja na bedrima, stražnjici, trbuhu i nadlakticama, a može biti uzrokovan genetikom, hormonima, prehranom, sjedilačkim načinom života i stresom.

Postoje razni tretmani i proizvodi koji obećavaju brzo i učinkovito rješavanje celulita, ali mnogi od njih su skupi, neugodni ili imaju kratkotrajne rezultate. Zato se sve više ljudi okreće prirodnim metodama koje mogu pomoći u smanjenju celulita i poboljšanju izgleda kože. Jedna od takvih metoda je korištenje biljaka koje imaju svojstva koja potiču cirkulaciju, detoksikaciju, sagorijevanje masti i zatezanje kože.

Biljke protiv celulita mogu se koristiti na različite načine: kao čajevi, tinkture, ulja, kreme, oblozi ili kupke. U nastavku donosimo neke od od najpopularnijih biljaka koje se koriste u borbi protiv celulita.

Brezov list

Brezov list sadrži flavonoide i silicijevu kiselinu koji poboljšavaju elastičnost kože i sprečavaju zadržavanje vode. Može se piti kao čaj ili koristiti kao oblog.

Rusomača

Rusomača je bogata vitaminom C i antioksidansima koji jačaju vezivno tkivo i smanjuju upalu. Također se može piti kao čaj ili koristiti kao oblog.

Bršljan

Bršljan ima protuupalno i antiseptičko djelovanje koje pomaže u čišćenju kože i uklanjanju toksina. On također potiče proizvodnju kolagena i elastina koji čine kožu čvrstom i glatkom. Može koristiti kao ulje za masažu ili kao oblog.

Ružmarin

Ružmarin je poznat po svojim svojstvima koja poboljšavaju cirkulaciju krvi i limfe, što pomaže u transportu kisika i hranjivih tvari do kože i odvođenju viška tekućine i otpadnih tvari. Može koristiti kao čaj, ulje za masažu ili kupka.

Kopriva

Kopriva je jedna od najboljih biljaka za detoksikaciju organizma jer potiče rad bubrega, jetre i crijeva. Sadrži željezo, kalcij, magnezij i druge minerale koji su važni za zdravlje kože. Može piti kao čaj ili koristiti kao oblog.

Osim korištenja biljaka protiv celulita, važno je i voditi zdrav način života koji uključuje redovitu tjelovježbu, uravnoteženu prehranu, dovoljan unos vode, smanjenje stresa i izbjegavanje pušenja i alkohola. Također je preporučljivo redovito pilingirati kožu kako bi se uklonile mrtve stanice i poboljšala prokrvljenost.

Biljke protiv celulita mogu biti odličan saveznik u borbi za ljepšu i zdraviju kožu, ali treba imati na umu da ne djeluju preko noći i da je potrebno biti uporan i strpljiv. Uz pravilnu primjenu i kombinaciju s drugim metodama, biljke protiv celulita mogu dati vidljive i dugotrajne rezultate.

Ako želite brzo i učinkovito rješenje za celulit, možete isprobati i blato od algi, koje je veoma moćna formula protiv celulita koja koristi moć guamskih algi, crnog turmalina, morskih ekstrakata i biljnih preparata da učvrsti i tonizira vašu kožu.

Foto: Freepik