Učvrsni zavoji za zaštitu i olakšanje

učvrsni zavoji

Patentirani su učvrsni zavoji za zglob ruke, koljeno i gležanj koji stanu u svaku sportsku torbu, a pouzdano sprječavaju bolove u mišićima i zglobovima

Odjednom se pojavila bol ili ukočenost koja je svakodnevni život učinila gotovo nepodnošljivim? Većina ljudi će doživjeti ovo iskustvo barem jednom u životu. Bez obzira je li riječ o leđima ili vratu, koljenu ili laktu, boli u ručnom ili nožnom zglobu – moguće ju je spriječiti. Pojavi li se ipak, ne mora nužno dugo trajati, zadati teške udarce ili dugoročne smetnje.

Budite proaktivni kad je riječ o zdravlju

Neaktivnošću ili odmaranjem kroz dulji period vremena, gubi se tonus mišića, a tijelo gubi na fizičkoj spremi. Tijelo će reagirati na smanjenje mišićnog tkiva i koštane mase, što onda dovodi do ukočenosti i osjećaja neugode i jačanja boli. Kada se ponovno počnu koristiti ti mišići pojaviti će se bol – nešto nalik skidanju gipsa s noge, kada svaki korak postane nešto na što se ponovno potrebno naviknuti. Bol će se pojačati ako kapacitet tijela nije dovoljan za zahtjeve svakodnevnog života ili zadatka koje je potrebno obaviti. Umjesto izbjegavanja zadatka, bolje rješenje je jačanje fizičke sposobnosti.

Ključno je ostati aktivan u svakom slučaju i poraditi na svojoj spremi kontinuirano i postepeno. Postoji i psihološka dobrobit od toga: tijelo će proizvesti hormone koji smanjuju bol i podižu vaše raspoloženje.
Vježbanjem sada, uklonit će se neugoda i bolovi u budućnosti, zato što bolja kondicija i aktivnost pomažu u smanjenju bolova, ozljeda i bolesti.

Pokrenite se uz Hansaplast

Kao i kod svake aktivnosti potrebno je, prije svega, dobro se zagrijati i na kraju istegnuti, kako se ne bi riskirala sportska ozljeda, što je posebice moguće nakon višemjesečne stanke i tjelesne nepripremljenosti. U takvim slučajevima, već jedan pogrešan pokret noge ili zaokret tijela mogu biti dovoljni da uzrokuju manje ozljede koje, ako se zanemare, narušavaju elastičnost mišića i pokretljivost zglobova, i to uz posljedice poput uganuća, iščašenja, istegnuća, “škripanja” u zglobovima, ukočenih ramena ili bolnih leđa.

Sportske ozljede može zadobiti svatko, a osobito osobe koje:
• nisu u formi
• ne nose odgovarajuću opremu
• vježbaju bez zagrijavanja i istezanja
• se bave kontaktnim sportovima
• sudjeluju u aktivnostima koje uključuju skakanje, trčanje, brzo okretanje ili promjenu smjera.

Bez obzira na to, redovita tjelovježba koristi zdravlju uma i tijela. Povećava energiju i mišićnu masu, smanjuje rizik od određenih zdravstvenih stanja i pomaže u kontroli težine. Štoviše, poboljšava raspoloženje i omogućuje dulji život te dovodi do povećanja fleksibilnosti i protoka krvi u tijelu.

Osjetite zaštitu i olakšanje kod svakodnevnih aktivnosti

U slučaju oslabljenih zglobova, tijekom tjelovježbe i ostalih aktivnosti, potrebno ih je učvrstiti kako bi se izbjegle ozbiljnije posljedice. Hansaplast je patentirao inovativne učvrsne zavoje za zglob ruke, koljeno i gležanj koji stanu u svaku sportsku torbu, a pouzdano sprječavaju bolove u mišićima i zglobovima.
Hansaplast učvrsni zavoji sadrže tehnologiju potpore od 360° koja pruža omotajuću potporu i stabilnost gležnja, koljena ili zgloba ruke. Također, sadrže i dinamičko podešavanje pritiska, koje smanjuje prenaprezanje i na taj način ublažava bol. Izrađeni su od Termo-Tech materijala, koji daje toplinu za podršku cirkulaciji i oporavku te je ugodan za nošenje.

Hansaplast učvrsni zavoj za koljeno osmišljen je za ukočeno, slabo ili ozlijeđeno koljeno. Njegov anatomski oblik omogućuje optimalno prianjanje i zaštitu zgloba. Prikladan je za lijevo i desno koljeno, diskretan i prikladan za nošenje ispod odjeće. Isto tako, Hansaplast učvrsni zavoj za zglob ruke pruža čvrstu i pouzdanu potporu bolnim zglobovima ruke. Hansaplast podesivi učvrsni zavoj za gležanj od neoprena, dizajniran je da pruži snagu i potporu za ukočene, slabe ili ozlijeđene gležnjeve. Također, pomaže u zaštiti od daljnjih ozljeda.

Hansaplast učvrsni zavoji intenzivno su pregledani i testirani od strane međunarodne komisije fizioterapeuta i sportskih liječnika te se uz njihovu pomoć kontinuirano optimiziraju za dobrobit korisnika.

Hansaplast učvrsni zavoji:

Učvrsni zavoj za gležanj
• Za lijevi i desni gležanj
• Podesivim remenom možete prilagoditi položaj zavoja na gležnju
• Izdržljivi materijali za potporu, toplinu i udobnost
• Za svakodnevnu upotrebu, hobi i sport

Učvrsni zavoj za zglob ruke
• Mekani materijali koji omogućuju koži disanje za osjećaj ugode tijekom dana
• Za lijevi i desni zglob
• Diskretna, pogodna za nošenje ispod odjeće

Učvrsni zavoj za koljeno
• Za lijevo i desno koljeno
• Izrađen od izdržljivog materijala za potporu, toplinu i udobnost
• Diskretno pristaje ispod odjeće