Perpetuum Jazzile predstavlja nove hitove na dalmatinsko turneji

Perpetuum Jazzile

Jedna od najvećih i najprepoznatljivijih vokalnih skupina na svijetu Perpetuum Jazzile ove godine slavi 40 godinu postojanja. U sklopu obilježavanja jubileja nastupaju po cijeloj Europi, a neće preskočiti ni Dalmaciju. Nastup na pozornici Ljetnog kina u Makarskoj zakazan je za 6. srpnja, na hvarskoj ljetnoj pozornici Veneranda 7. srpnja i na Gradini u Solinu 8. srpnja. Na koncertima će predstaviti nove obrade svjetskih hitova, te poneki novitet sa studijskog albuma kojeg spremaju punom parom.

Što spremamo za Dalmaciju? Mi volimo reći da spremamo vokalnu ekstazu jer smatramo da je to izraz koji nas savršeno opisuje na bini. Pjevanje, ples, koreografija, zabava, smijeh, sve u jednom… Oživjet ćemo najveće hitove i predstaviti puno novosti“ rekla nam je menadžerica zbora Lana Pahić, te se osvrnula i na okrugli rođendan ovog vokalnog sastava te otkrila da su od svih postignuća, i nagrada posebno ponosni što su doprinijeli popularizaciji zborskog pjevanja. „Cijela godina je u znaku našeg okruglog jubileja. 40 je poprilično velika brojka, ali smo jako ponosni na nju jer pokazuje koliki smo put prevalili do ovoga gdje smo sada. Posebno smo ponosni što smo postali uzori mnogim mladim ljudima, pjevačima, acapella grupa i zborova diljem svijeta, na sve naše velike koncerte i turneje diljem svijeta i sve 100+ milijune pregleda koje imaju naši videi ukupno na YouTube“, kaže nam Lana Pahić.

Perpetuum Jazzile je vokalni (a capella) orkestar od 40 vrhunskih pjevača koji uživo pružaju nesvakidašnje iskustvo – dvosatni, fascinantan vatromet birane glazbe, vrhunske izvedbe, strasti i emocije! Njihovi koncerti satkani su od svjetski hitova raznih žanrova, jazz, pop, swinga, rock, bossa nove, sambe, gospela. Bogati koncertni repertoar Perpetuum Jazzile uključuje jedinstvene vokalne obrade svjetski poznatih glazbenih uspješnica izvođača kao što su ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees i drugih legendi, kao i vlastite interpretacije i obrade raznih narodnih pjesama. Vokalni orkestar pjeva na različitim jezicima: engleskom, portugalskom, španjolskom, talijanskom, njemačkom, hrvatskom, makedonskom, slovenskom i dr.

Perpetuum Jazzile osnovao je umjetnički voditelj Marko Tiran 1983. godine pod imenom Gaudeamus. Kasnije su promijenili ime u Perpetuum Jazzile. Danas je Perpetuum Jazzile najpopularniji vokalni orkestar na YouTubeu, čiji pregledi dosežu preko 90 milijuna (vodeća je Afrika s više od 22 milijuna pregleda). Njihovi glazbeni spotovi često su na popisu top 40 najpopularnijih videa na YouTubeu. Skupina je osvojila slovensko posebno postignuće nagradu Viktor 2008. godine, nakon što je njihov video pjesme Africa od Tota postao viralan na YouTubeu

ZANIMLJIVOSTI:

· 40 godina djelovanja
· preko 1000 nastupa
· preko 300 pjevača
· 13 albuma + DVD
· turneje po Europi, Sjevernoj Americi (23 koncerta), Kini…
· najpopularniji vokalni orkestar na YouTubeu (100+ milijuna pregleda)
· jedini su slovenski izvođač koji je rasprodao Stožice 2 večeri,
· nastupali su za Disney (Pariz), UEFA-u (Postojna Jama), Rotary Int. SAD (Hamburg), UN za GS Ban Ki Moon (New York), ENEL (Rim), te na predstavljanju Pirellijevog kalendara u Milanu

Ulaznice za koncerte dostupne su u sustavu Eventim.hr i Adriaticket.hr.