Ova sobna biljka ima rashlađujući učinak na prostoriju

biljka

Kućne biljke ne služe samo za uljepšavanje prostora. Imaju različite sposobnosti poput pročišćavanja zraka ili apsorpcije topline. Stoga, volite li biljke, jedna će se biljka pokazati kao dobar izbor za tople ljetne dane. Riječ je o sanseveriji – sobnoj biljci koja je poznata i kao “svekrvin jezik”, a čije porijeklo dolazi iz Afrike i Azije.

Ima duge zelene listove intenzivnih boja koji stoje uspravno. Idealan je i za ljude koji ne vode previše brige o biljkama.

Ova biljka ima sposobnost pročišćavanja zraka i upijanja topline, a to se posebno odnosi na prostorije u kojima nemate klima uređaj. Ne treba joj puno svjetla, niti vode, što je čini idealnom za zatvorene prostore.

Jedna od njegovih prednosti je što ima sposobnost fotosinteze čak i noću. To znači da i tijekom noći oslobađa kisik i apsorbira ugljični dioksid, što pridonosi poboljšanju kvalitete zraka.

Kada je u pitanju rashlađivanje, specifičnost ove biljke je da se tijekom vrućih dana znoji i ispušta vlagu u zrak. Zbog toga ima prirodni učinak hlađenja. Stoga nije loše imati nekoliko saksija sanseverije.

Postoji još jedna važna osobina ove biljke, a to je da ima sposobnost apsorbiranja toksina koji se nalaze u zraku. Dokazano je da ova biljka apsorbira određene kemijske spojeve koje oslobađaju sredstva za čišćenje.

Izvor: Klix.ba, Foto: Pixabay