Kids Day u Zadru razveselio mnogobrojnu djecu

kids day

U sklopu programa za humanitarno-sportski spektakl Gem Set Hrvatska, pokretač ove priče Zaklada Marin Čilić prvi dan događanja u nedjelju 16.7. organizirala je Kids Day, dan prije uzbudljivog teniskog turnira. Program ispred crkve Sv. Donata u samom centru Zadra izazvao je velik interes, a domaćin projekta Marin Čilić djeci je priuštio odličan osjećaj i zabavu i zaigrao tenis pred okupljenom djecom uz proslavljene Vatrenog Eduarda da Silvu i trofejnog veslača Valenta Sinkovića. Kids Day namijenjen je najmlađima kako bi se družili s Marinom i drugim poznatim sportašima koji su podrška humanitarnom projektu Gem Set Hrvatska. Djeca su imala priliku stvoriti uspomene koje će ih inspirirati da krenu putem sporta i ostvare uspjehe na koje ćemo biti ponosni.

Svoju podršku projektu Gem Set Hrvatska dao je i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić koji će se natjecati s drugim sportašima 17. srpnja. Na dan teniskog turnira za djecu su organizirane edukativne radionice od 15.30 do 19.00 sati, a neke od tema koje se provlače su briga o sebi i prirodi te održivost. Brojni posjetitelji moći će tijekom dana uživati u promotivnim i zanimljivim aktivnostima za cijelu obitelj od 14.00 do 23.00 sati. Posjetitelji će se tako moći i bez ulaznica družiti i zabavljati na platou bazena ŠC Višnjik, u Tennis Village-u. Glavni meč odvija se od 19.00 do 21.00 sati na središnjem teniskom terenu Športskog centra u Višnjiku, a za posjetitelje bez ulaznice predviđeno je i praćenje finalnih mečeva na video wallu.

Neizmjerno sam sretan što smo danas razveselili djecu na Kids Day-u i dobro smo se zabavili. Hvala svima koji su došli. Ovo nam je super zagrijavanje za teniski turnir sutra. Zahvalni smo zbog velikog interesa, a turnir je rasprodan već prije par dana.“ – izjavio je Marin Čilić

Tordinci, Grubišno Polje, Petrinja i Hrvatska Kostajnica su nazivi ekipa koje su dobile naziv po gradovima u kojima su napravljena igrališta do danas u sklopu projekta Gem Set Hrvatska. U ekipi Tordinci su Mate Pavić, Eduardo da Silva, Valentina Pereglin, Zoran Planinić, u ekipi Grubišno Polje su Marin Čilić, Luka Modrić, Matea Jelić, Andrija Stipanović i Tin Srbić. U ekipi Petrinja su Borna Gojo, Valent Sinković, Doris Bačić, Ivica Zubac i Danijel Subašić, a u ekipi Hrvatska Kostajnica su Andrej Gaćina, Manuel Štrlek, Filip Zubčić i Anđelo Kvesić.

I ove godine Zaklada Marin Čilić organizira projekt kako bi prikupila sredstava za pomoć djeci i popularizaciji sporta kod djece. Ove godine cilj je prikupiti sredstva za izgradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta za djecu u OŠ Petar Zoranić u Stankovcima.

Svi koji nisu u Zadru i nisu uspjeli kupiti ulaznice, direktan prijenos mečeva mogu pratiti na programu Doma TV s početkom u 19.00 sati. Za sve građane koji nisu na lokaciji i kupnjom ulaznice ne mogu donirati u tu svrhu, otvoren je humanitarni broj 060 9003 te pozivom mogu sudjelovati u ovom jedinstvenom humanitarnom projektu. Cijena poziva s uključenim PDV-om iznosi 0,83 eura/6,25 HRK (prema tečaju 1 EUR = 7,53450 HRK).

Proslavljenom tenisaču, domaćinu ovog projekta pridružit će se i ove godine mnogi uspješni, svjetski priznati hrvatski sportaši koji će svojim dolaskom podržati ovu sportsku priču koja ima niz humanitarnih aktivacija i nastavlja pomagati djeci i poticati na zdrav, fizički aktivan život i bavljenje sportom.