Jura Stublić & Film planiraju tradicionalni koncert u Tvornici

film u tvornici

Jura Stublić & Film održat će u subotu, 7. listopada 2023. godine svoj tradicionalni jesenski koncert u Tvornici kulture. Omiljeni i neponovljivi novovalni glazbenik i njegov Film i ove se godine vraćaju na pozornicu Velikog pogona kako bi odsvirali svoje najveće hitove iz više od četiri desetljeća duge karijere.

Jura Stublić & Film – „Boje su u nama“ (Official Video)

Nakon prošlogodišnje proslave godišnjica triju velikih i važnih albuma, Jura Stublić & Film ponovno će zagrebačku publiku provozati na valovima svojih kultnih melodija. Grupa Film svoj je debitantski album ”Novo! Novo! Novo! Još jučer na filmu a sada i u vašoj glavi” u izdanju Helidona objavila značajne 1981. godine, a njihova je diskografija obilježila čitave osamdesete. Uskoro je snimljen i ”Film u Kulušiću – Live”, a već 1982. godine, motivirani dekadencijom jednog velikog povijesnog razdoblja, objavljuju album ”Zona sumraka”, nakon koje su uslijedili ”Sva čuda svijeta” (1983.) te ”Signali u noći” (1985.). Albume ”Sunce sja!” (1987.) i ”Zemlja sreće” (1989.) s novim članovima postave benda objavljuju pod imenom Jura Stublić & Film.

Budući da je Jura uvijek pomno promatrao svijet, a atmosferu, svoje doživljaje i osjećaje kao pjesnik i glazbenik posebnog senzibiliteta pretakao u pjesme, s promjenom političke situacije u devedesetima 1992. godine objavljuje album ”Hrana za golubove” na kojemu će se naći antiratne i domoljubne ”E, moj druže beogradski”, ”Bili cvitak” te ponovno objavljena pjesma ”Dom”. Uslijedile su i dvije kompilacije: ”Greatest Hits, Vol. 1” (1994.) na kojoj se našla i značajna ”Chicago” te ”Greatest Hits, Vol. 2” (1996.). Na albumu iz 2001. godine u izdanju Croatia Recordsa, ”Sve najbolje”, objavljena je i nova pjesma ”Ana Nirvana”.

Jura Stublić & Film – „Doći ću ti u snovima“ (Official Lyric Video)

Iako nisu diskografski aktivni već više od dvadeset godina, Jura Stublić & Film svojim koncertima vraćaju u osamdesete, u to važno razdoblje novog vala koje je oblikovalo, kako hrvatsku, tako i regionalnu glazbenu scenu. Njihove su pjesme u sebi zauvijek zabilježile komadić vremena koje svakom svirkom ponovno oživljava. Najveći su hitovi obilježili mnoštvo generacija, a njihov bezvremenski zvuk nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Stublić je svoj život posvetio glazbi jer je vjerovao da jedino tako zaista može promijeniti svijet, a važna je tematika njegovih pjesama uvijek bila ljubav koju već desetljećima dijeli sa svojom publikom. Za svoj je rad dobio i najveće moguće priznanje – Porina za životno djelo, te vječnu ljubav publike koja redovito pohađa njegove koncerte.

Jura Stublić & Film – „Radio Ljubav“ (Official Lyric Video)

Romantični roker ovog će listopada u Tvornici kulture ponovno razgaliti srca i grla vjerne publike. ”Srce na cesti”, ”Neprilagođen”, ”Radio ljubav”, ”Valovi (68 – 77 – 87)”, ”Sjećam se prvog poljupca”, ”Pjevajmo do zore”, ”Mi nismo sami”, ”Zamisli”, ”Doći ću ti u snovima”, ”Ivana” samo su neki od nebrojeno mnogo hitova koje je napisao i odsvirao Stublić sa svojim Filmom, a u svaku izvedbu i desetljećima kasnije iznova ulijevaju iskrene emocije i ljubav prema glazbi.

Ulaznice po early bird cijeni od 15 eura potražite na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.