H&M Move i Zlatan Ibrahimović udružuju se za osnaživanje mladih

zlatan ibrahimović

Zlatan Ibrahimović, iznenadio je djecu sudionike ljetnog kampa održanog u Milanu aktivnim uključivanjem u njihove aktivnost

H&M Move s oduševljenjem najavljuje svoje novo partnerstvo s tvrtkom Laureus Sport for Good Italy. Zajedno imaju cilj ostvariti trajan utjecaj na živote mladih pojedinaca promicanjem inkluzivnosti, obrazovanja i tjelesne dobrobiti kroz sport.

Ovo dvogodišnje partnerstvo trebalo bi uključiti 2000 mladih iz socioekonomski ranjivih sredina u kojima je rizik od socijalne isključenosti, zlostavljanja i napuštanja škole visok. Suradnja promiče sport kao sredstvo uključivanja i obrazovanja nudeći besplatne višesportske aktivnosti u Milanu, Rimu, Palermu i Napulju, a prvi potez su ljetni kampovi u četiri grada u kojima je sudjelovanje besplatno.

Kako bi pokazao svoju nepokolebljivu potporu, H&M Moveov pokretač brenda, Zlatan Ibrahimović, iznenadio je djecu sudionike ljetnog kampa održanog u Milanu aktivnim uključivanjem u njihove aktivnosti. Zlatan, predan vraćanju dobrog dobrim, dijeli osobnu povezanost s misijom programa.

Pokrenimo se zajedno uvelike je u skladu s mojom vlastitom ambicijom da vratim zajednici. Želim inspirirati pokretom i ukloniti barijere. Tijekom odrastanja često sam se osjećao osuđivano ili isključeno, ali sport mi je puno pomogao, dao mi je samopouzdanje. Za svakoga je ključno pronaći mjesto gdje se osjeća važnim“, kaže Zlatan Ibrahimović.

Sport ima jedinstvenu priliku okupiti ljude, a kada se krećemo zajedno, zajednička energija donosi i radost i snagu za pomicanje granica. Uzbuđeni smo što smo partneri s Laureus Sport for Good u našoj zajedničkoj misiji”, kaže Diana Amini, voditeljica programa Move Together.

Laureusovi ljetni kampovi popunjavaju važnu prazninu u kojoj se mnoge obitelji suočavaju s izazovima priuštiti si smislene aktivnosti tijekom školskih praznika. Suradnja će se nastaviti i kada iduća školska godina krene s raznim multisportskim aktivnostima za uklanjanje prepreka kretanju.

Sretni smo što imamo H&M Move kao važnog partnera u našoj misiji korištenja transformativne moći sporta. Kroz naše aktivnosti, cilj nam je generirati inkluziju, boriti se protiv diskriminacije i pomoći djeci da razviju bitne životne vještine. Zajedno smo predani rješavanju ključnih pitanja kao što su rodna inkluzija, razbijanje stereotipa, podrška djeci s teškoćama u razvoju i osnaživanje ranjive djece,” kaže Daria Braga, direktorica Laureusa Italija.