Odaberite parfem s kojim ćete biti primjećeni

parfem

Svatko od nas želi izgledati lijepo, biti njegovan i ostaviti dobar dojam. Parfem je svakako proizvod koji osim neodoljivog mirisa odražava naš identitet i karakter, te kao takav uvelike utječe na naše samopouzdanje i raspoloženje. Dobar parfem pomaže da nas drugi primijete i zapamte, stoga je pronalaženje pravog i odgovarajućeg mirisa od velike važnosti.

Parfem je umjetničko djelo koje pripada baštini intime“, poznata je izjava Maison Francis Kurkdjiana, kojoj bi dodali poznatu frazu slavne francuske modne dizajnerice Coco Chanel da „elegancija bez parfema nije moguća” i da je to “nevidljiv, nezaboravan dodatak”.

Dani su sve topliji i ljepši, a to je znak da se ljeto bliži. Izvrsna prilika da izađete i stavite dobar i unikatan parfem zbog kojeg će vas ljudi primijetiti i okrenuti se za vama. S obzirom da su pred nama topli dani i sve više festivala, predstavljamo vam listu muških i ženskih parfema za toplije vrijeme koje vrijedi imati u svojoj kolekciji.

Prijedlozi parfema za žene

Irresistible Givenchy, Givenchy

    parfem

    Ovaj neodoljivi voćno-drveni parfem dolazi nam iz francuske modne kuće Givenchy, a predstavljen je 2020. godine. Kreirali su ga Fanny Ball, Dominique Ropion i Anne Flipo.
    Parfem počinje voćnim i sočnim tonovima kruške i ambrete, zatim polako prelazi u puderasti iris koji u kombinaciji s ružom daje mirisu odmjerenu napetost, dok u bazi imamo lagane note mošusa i cedra iz Virginije. Idealan parfem za tople, sunčane dane.

    Light Blue Forever, Dolce&Gabbana

    parfem

      Ovaj zadivljujući miris je “flanker” (novi izdanak u nizu već postojećeg parfema koji sa sobom donosi nešto novo) čuvenom “Light Blue” parfemu iz 2001. godine koji nam dolazi iz talijanske modne kuće Dolce Gabana. “. Parfem je predstavljen 2021. godine, a kreirao ga je francuski parfimer Olivier Cresp. Ovaj parfem ima savršen spoj i idealan je za ljeto. U svježem otvaranju imamo kombinaciju limuna, crvene naranče i zelene jabuke, dok su u srcu ovog ljetnog zicera cvijet naranče i bijelo cvijeće, koji u kombinaciji s donjim notama bijelog mošusa i cedra ovaj miris čine neodoljivim.
      Parfem koji je magnet za komplimente, a djevojka koja ga nosi će sigurno biti u centru pažnje.

      Holidays, Mancera

        Parfem je lansiran 2016. godine, a kreirao ga je Pierre Montal. “Holidays” podrazumijeva radosnu, uzbudljivu i bezbrižnu atmosferu odmora, a ovaj miris će vas okružiti svježinom i lakoćom. Kao takav idealan je za proljetne i ljetne dane.

        Ovaj fantastičan cvjetno-drveni miris otvara se notama bergamota i kokosa. U srcu parfema su ylang ylang, morske note i cvijet tiare, dok su donje note sandalovina, mahuna vanilije i bijeli mošus. Parfem vrlo jake aure i projekcije i magnet za komplimente. Djevojke, ako volite kokos, ovaj ili sljedeći parfem sa liste je vaš izbor.

        Soleil Blanc, Tom Ford

          Solei Blanc ili na engleskom “white sun” već u samom nazivu otkriva o kakvom se parfemu radi. Ovaj orijentalno-cvjetni parfem predstavljen je 2016. godine, a kreirala ga je francuska parfimerka Natalie Gracia-Cetto. Ovaj uniseks parfem otvara se notama bergamota, pistacija, kardamoma i ružičastog bibera. U srcu ovog sofisticiranog, šarmantnog, glamuroznog i neodoljivog parfema su jasmin, tuberoza i ylang-ylang, dok se baza parfema sastoji od mješavine zanosnih nota kokosa, ambera, vanilije, tonke i benzoina. Parfem idealan za plažu i šetnju uz more koji mami komplimente.

          Erba Pura, Xerjoff

          parfem

            Ovaj poznati niche parfem proizvod je luksuznog italijanskog brenda Xerjoff i predstavljen je 2019. godine. Kreirali su ga Christian Carbonell i Laura Santander. Košarica najsočnijeg voća i svježi bujni sicilijanski citrusi i kalabrijski bergamot ispunjavaju parfemsku kompoziciju radošću. Dašak pahuljastog mošusa i oštrog jantara otvara vrata senzualne i božanstvene vanilije u harmoniji s bijelim mošusom i jantarom. Ženska osoba koja nosi ovaj parfem doživljava se kao “femme fatale”.

            Prijedlozi parfema za muškarce

            Acqua di Giò Profumo, Giorgio Armani

            parfem

              Ovaj dizajnerski parfem koji nam dolazi iz talijanske modne kuće “Giorgio Armani” predstavljen je 2015. godine, a kreirao ga je španjolski parfimer Alberto Morillas. Ovo je klasičan, dopadljiv i dugotrajan parfem koji se otvara svježim vodenim akordom i bergamotom, u srcu su aromatični tonovi geranija, kadulje i ružmarina koji se prožimaju bazom od pačulija i tamjana. Muškarac koji ovo nosi miriše čisto i zavodljivo. Vrijedi istaknuti da je ovo jedna od najpopularnijih, ako ne i najpopularnija muška profema svih vremena.

              Inače, dizajnerski parfemi su oni koje proizvode velike modne kuće. Lako ih je pronaći i pristupačne su. Napravljeni su za prodaju u velikim količinama i cilj im je privući što više ljudi. Kvaliteta njihovog mirisa je na nižoj razini u odnosu na niche parfeme.

              Allure Homme Sport Eau Extreme, Chanel

                Ovaj francuski dizajnerski parfem predstavljen je 2012. godine, a kreirao ga je francuski proizvođač parfema Jacques Polge. S ovim parfemom ne možete pogriješiti. Luksuzan parfem koji je svjež i privlačan, a u isto vrijeme sladak i zavodljiv. Otvara se notama muškatne kadulje, sicilijanske mandarine, mente i marokanskog čempresa. U srcu ovog prodornog, privlačnog i karizmatičnog parfema nalazi se crni papar, dok bazu parfema čini mješavina nota mošusa, sandalovine, cedra i tonke. Idealno za proljeće i ljeto.

                Aventus, Creed

                parfem

                  Ovaj luksuzni niche parfem (parfem za određenu klijentelu) je remek djelo i mnogi ga smatraju najboljim muškim parfemom svih vremena i kao takav apsolutno zaslužuje mjesto na ovoj listi. Najprodavaniji parfem u povijesti parfemske kuće “Creed” predstavljen je 2010. godine, a dizajnirali su ga Jean-Christophe Errol i Erwin Creed. “Aventus” je inspiriran dramatičnim životom povijesnog cara Napoleona, koji je podjednakim intenzitetom vodio rat, mir i romantiku. Ovo je idealan miris za osobe koje uživaju u dobrom životu. Svjež, dugotrajan, džentlmenski parfem koji ostavlja snažan mirisni trag i magnet je za komplimente. Nema šanse da se ne primijeti gdje god se nalazili. Otvara se notama ananasa, bergamota, crne ribizle i jabuke, dok su u srcu parfema pačuli, suha breza, ruža i marokanski jasmin. Završava asortimanom vanilije, mošusa, hrastove mahovine i ambera.
                  Cilj niche parfema je da budu što kvalitetniji sa što boljim sastojcima, zbog čega su puno skuplji od dizajnerskih parfema. Takvi se parfemi uglavnom prodaju u specijaliziranim parfumerijama.

                  Mandarino di Amalfi , Tom Ford

                  parfem

                    Citrus unisex (dizajniran da ga nose i žene i muškarci) parfem američke modne kuće “Tom Ford”, predstavljen je 2014. godine, a kreirala ga je francuska parfimerka Kalis Becker. Vrlo sočan, citrusan, ljetni parfem s daškom svježine i predivnih mirisnih nota. Kada stavite ovaj parfem, osjećat ćete se kao da ste na plaži na Azurnoj obali i ispijate koktele, te je kao takav ovaj “plavi” parfem idealan za ljeto.

                    U visokim notama su limun, grejp, menta, bosiljak, estragon i crni ribizl, dok su u srcu parfema cvijet naranče, jasmin, muškatna kadulja, shiso, korijander i crni papar. U bazi imamo mošus, vetiver, cibetku, labdanum i amber.

                    Malibu – Party in the Bay , Simone Andreoli

                    parfem

                      Ovaj voćni, gurmanski miris lansiran je 2018. Kreirala ga je luksuzna niche parfemska kuća iz Italije “Simone Andreoli”. Parfem koji dugo traje i jako se dobro širi. Ima taj stil “limeta-kokos”, jako je nosiv, simpatičan, jestiv, sočan i posvuda skuplja komplimente. Parfem se otvara notama limete i zelenila, zatim nektarom kokosa i šećerom, a završava donjim notama ruma i sandalovine. Pravi je zicer za ljeto.