Način na koji nosite torbu govori o vama

nosite torbu

Kako obično nosite torbu? U ruci, preko ramena, na leđima? Možda mislite da to ne govori ništa o vama, ali Patty Wood, stručnjakinja za govor tijela, kaže drugačije. U načinu na koji nosimo torbu krije se toliko poruka da je to cijela znanost, kaže Wood i navodi nekoliko najčešćih svjesnih ili nesvjesnih izbora u nošenju dnevne “prtljage”.

U ruci
Ako uvijek imate torbu u ruci, to znači da ste žena kod koje je uvijek sve na svom mjestu. Ne samo da ste dobro organizirani i sustavni, već ste i ambiciozni i uvijek u centru pažnje.

Preko ramena, stisnuta uz ruku
Ovo je slika praktične žene, ali i one koja ne vjeruje drugima. “Ako čvrsto stežete torbu, vjerojatno se bojite da će vam netko nešto ukrasti, što je također znak niskog samopouzdanja”, tvrdi Patty.

Preko ramena, dok je ruka opuštena
Spontane, bezbrižne i samouvjerene dame na ovaj način tretiraju svoju dnevnu “prtljagu”. Sloboda i funkcionalnost su im vrlo važni.

Preko ramena, torbica iza leđa
Ovako izgledaju smirene žene s jasnim ciljevima u životu, ali bez opterećenja onim što nose u torbi. Lako se oslobađaju svakog tereta.

Preko ramena, torbica ispred tijela
Nosite li torbu na ovaj način znači da želite slobodu kretanja i da vam je funkcionalnost važnija od izgleda. Kroz život hodate bez previše prepreka.

Na podlaktici
Ovakav način otkriva ženu kojoj je stalo do materijalnog i društvenog statusa. Zahtjevna je, željna pažnje i moći.

Ispred tijela, objema rukama
Žena koja nosi ovakvu torbu je sramežljiva, često i anksiozna. Ne želi se isticati u bilo čemu.

Na tvojim leđima
Ako vam je torba na leđima, znači da ste neovisni, brižni prema drugima i vrlo odgovorni.