Izbjegnite pogreške prilikom obnavljanja garderobe

obnavljanja garderobe

Čak i najveći šopingholičari znaju koliko teško može biti kada shvatite da ste novac potrošili uzalud. Svi žele da se njihov teško zarađeni novac potroši na dobra modna ulaganja, a ne na impulzivne kupnje. Nova modna sezona tek počinje pa je još lakše donositi loše odluke u potrazi za nečim novim i uzbudljivim. Međutim, postoje određene navike koje nisu dobre ni za vašu garderobu ni za stanje na računu. Evo nekoliko savjeta kako izbjeći pogreške prilikom obnavljanja garderobe.

Upoređujte cijene prilikom razgledavanja

Kada tražite specifičan komad odjeće, bilo da je u pitanju dizajnerska odjeća ili haljina određenog kroja ili boje, razgledavanje se uvijek isplati. Može se dogoditi da naiđete na nekoliko komada koji su po mnogo čemu slični, ali se znatno razlikuju u cijeni. Ne samo da možete naći točno ono što tražite po povoljnijoj cijeni, nego ćete imati i veći izbor prilikom odabira i obnavljanja garderobe.

Nosite odjeću čim je kupite

Osim ako ne kupujete nešto za određenu priliku, nećete uvijek biti sasvim odlučni dok kupujete novu odjeću. Međutim, ako vaš potencijalni novi komad odjeće kupujete za neko kasnije vrijeme, veće su šanse da ćete ga za nekoliko mjeseci naći u ormaru, nenošenog, i pitati se kako je tu dospio. Prije nego što nešto kupite, budite sigurni da je to nešto što vam se jako dopada i što nećete lako zaboraviti.

Provjerite da li se ono što ste kupili slaže sa onim što već imate

Da li ste ikada kupili neki komad odjeće i tek kad ste skinuli etikete kod kuće shvatili da se on ne slaže ni sa čim što imate u ormaru? Da vam se to ne bi događalo, prije kupovine provjerite da li ono što želite kupiti možete iskombinirati s najmanje tri stvari koje već imate.

Ne bacajte staru odjeću

U staroj odjeći se često može naći novi život. Nekad je nečemu što izgleda staro i nenosivo samo potrebno temeljno čišćenje, a nekad stvari koje u toku jedne modne sezone izgledaju zastarjelo u sljedećoj postanu pravi hit. Ako je vaša odjeća zaista toliko stara da ju više ne možete nositi, internet ima puno savjeta o tome kako da staru odjeću iskoristite za uradi-sam projekt.

Ne kupujte samo da biste pratili trendove – pratite vlastiti stil

Koliko god eksperimentiranje s odjećom koju ranije niste nosile može biti zabavno, nikako ne smijete zapasti u situaciju u kojoj nosite nešto samo zato što je takav način odijevanja u trendu. Ako već niste, učvrstite vaš stil i držite se toga. Nemojte dopustite da drugi diktiraju šta ćete nositi, naročito ako je u pitanju trend koji vam se nimalo ne sviđa.

Ne kupujte stvari u koje ne možete stati

Svi se nekad nađemo u pretijesnoj odjeći, naročito nakon zime. Iako postoje ljudi koje kupovanje tijesne odjeće može motivirati da porade na sebi, ipak biste trebali sebi priuštiti ono u čemu vam je trenutno udobno. Čak i ako to sa sobom nosi rizik da će vam kroz nekoliko mjeseci taj komad odjeće biti prevelik.