Pojačano vam opada kosa u proljeće? Evo kako to spriječiti

opadanje kose

Mnoge žene u proljeće primjećuju pojačano opadanje kose. No, odmah ćemo u startu smiriti situaciju i naglasiti kako je sezonsko ispadanje kose uobičajen i privremen tip reverzibilnog ispadanja kose posebno vidljivog u jesen i proljeće. U prosjeku dnevno ispadne od 50-100 vlasi, no tijekom pojedinih perioda u godini može se i višestruko povećati!

To se događa jer je našem vlasištu potrebna regeneracija, a ove promjene su prirodan i prilagodljiv proces te obično traju 4-6 tjedana. Prilagođavanje tijela na novu klimu i vremenske uvjete može utjecati na sveukupno zdravlje kose.

Kosa ima značajan životni ciklus i prolaze kroz tri ključne faze, a to su: faza rasta, faza mirovanja i faza ispadanja. Sve tri faze odvijaju se istovremeno i uvelike ovise o godišnjem dobu. Između dva ciklusa korijen kose je u fazi „mirovanja“. Što dulje traje razdoblje mirovanja više folikula prolazi latentnu fazu te se broj vlasi na glavi vidljivo smanjuje, a kosa gubi svoju snagu.

Kako bi uspješno riješili ovaj problem u stručnjaci u frizerskim salonima Ruža su osmislili paletu Hair Spa rituala i terapija koji bi mogli biti od velike pomoći u borbi protiv opadanja kose. Zdravo vlasište ključno je za zdravu, bujnu i sjajnu kosu, ali i za savršenu boju. Pri čišćenju vlasišta iznimno su bitni detoks tretmani koji će dubinski očistiti tjeme i korijen kose.

Opadanje kose u proljeće

Flora Deep Scalp Detox tretman koristeći posebnu formulu za detoksikaciju od toksina odčepljuje vlasište radi bolje oksigenacije i obnavljanja stanica. Piling AHA kiselinom potiče obnovu vlasišta. Flora umirujuća maska bogata probioticima umiruje crveno vlasište. Flora Balance Serum potice zdravu ravnotežu mikrobioma. Sve to utječe na rast sjajne i zdrave kose.

U Ruža Institut Kerastasu tijekom četvrtog mjeseca uz kupnju Intensive Hair repair duo paketa koji uključuje dva tretmana Steam cell Tretman te Procollagen Anti-aging Tretman za snažno i zdravo vlasište i kosu na poklon dobijete upravo ovaj tretman Flora Deep Scalp Detox.

Preporučuje se svima koji su ikada radili bilo kakav kemijski tretman kose.

U ovim Hair Spa ritualima možete uživati u salonu Ruža Institut Kérastase na adresi Vlaška 65 te ruža Pure Aveda, u Dežmanovoj 5.

Ne propustite ni jedan dan do savršene kose!