Psihomodo Pop nakon 14 godina ponovo u klubu Boogaloo

psigomodo pop

Nakon 14 godina Psihomodo Pop se 18. ožujka vraća u zagrebački klub Boogaloo, a kao posebni gosti pridružit će im se riječka supergrupa Turisti

“Ste dobro?” – prije točno 15 godina Dado Gobac i Psihomodo pitali su publiku u zagrebačkom klubu Boogaloo, na nezaboravnom koncertu na kojem su snimili svoj istoimeni live DVD. Sada se vraćaju na „mjesto zločina“ održati još jedan rock spektakl kakav mogu prirediti samo oni, bend koji ove godine obilježava nevjerojatnih 40 godina rada i dalje žari i pali na rock sceni, uvijek ostajući beskompromisni i dosljednji samima sebi!

Svakako dođite u subotu 18. ožujka u zagrebački Boogaloo Club prisjetiti se i zapjevati zajedno s njima bezvremenske hitove poput ‘Dok sam imao 16’, ‘Leteći odred’, ‘Ramona’, ‘Telegram Sam’, ‘Ja volim samo sebe’, ‘Nebo’, ‘Osjaćam se haj’, ‘Frida’ i mnoge, mnoge druge!

Da se prisjetimo: grupa Psihomodo Pop osnovana je 1983. na temeljima grupe Neron u kojoj su svirali pokojni Tigran Kalebota –Tigi (bubnjevi) i Smiljan Paradiš – Šparka (bas) i Neven Kepeski – Kepa (gitara). Grupi se priključio karizmatični frontman Davor Gobac koji je već kao trinaestogodišnjak svirao u vrlo nezgodnom zagrebačkom punk rock bendu Klinska pomora. Mijenjaju ime u Psihomodo Pop. Nakon još pokoje rošade u bendu, dolazak karizmatičnog gitariste Saše Novaka – Saleta, a nešto kasnije i drugog gitariste, pet godina kasnije izdaju album prvijenac „Godina zmaja“ koji je doživio ogroman uspjeh. Na nizozemskom rock festivalu „Grote prijs of Netherland“ u konkurenciji od 600 bendova, ušli su u izbor od šest najboljih. Taj uspjeh zapazio je i MTV, na kojem je prikazan spot engleske verzije njihovog (možda i) najvećeg hita ‘Ja volim samo sebe’ prepjevan na engleski jezik ‘I’m In Love With Gobac’. To je bio ujedno i prvi video spot prikazan na MTV-u s područja bivše Jugoslavije. Uskoro su objavili album s tih festivalskih svirki „Live in Amsterdam“, a zatim krenuli na tromjesečnu turneju po SSSR-u. Nastupili su kao predgrupa Ramonesima u Zagrebu i Ljubljani 1990. godine, što je vjerojatno bilo ostvarenje “dječačkog sna” za sve članove benda jer su svi veliki fanovi Ramonesa, a ni u svom glazbenom izričaju ne skrivaju utjecaj jednih od najvećih.

Slijedili su novi albumi, mnoge nagrade i priznanja te nebrojene svirke kojima uspješno oduševljavaju publiku svih generacija i dan danas. U svojoj bogatoj 40-godišnjoj karijeri Psihići su objavili 11 studijskih albuma, od kojih posljednji “Digitalno nebo“ 2019. godine, posvećenog preminulom prijatelju i bubnjaru Tigranu Kaleboti.

Ekipa u sastavu Davor Gobac (vokal, gitara), Vlatko Ćavar Brada (gitara, usna harmonika, back vokal), Smiljan Paradiš Šparka (gitara, back vokal), Jurij Novoselić Kuzma (saksofon, klavijature) i Tin Ostreš (bubanj) u apsolutnoj je top formi, u što ćete se moći uvjeriti i sami 18. ožujka u zagrebačkom Boogaloou!

Kao posebni gosti iz Rijeke stižu Turisti! New wave/post-punk supergrupa sastavljena od bivših i sadašnjih članova grupa Laufer, Paraf, Let 3, Kojoti, ENI, a oni su: Iva Močibob (vokal), Bobo Grujičić (bubnjevi), Sergej Hofman (bas) i Vava Simcich (gitara), muzičarka i muzičari s dugogodišnjim iskustvom na domaćim i inozemnim pozornicama.

Turisti su oformljeni 2015. i do danas su u izdanju Dallas Records objavili tri studijska albuma: „Human_esque“ (2017.), „Revolución“ (2019.) i „Apneja“ (2022.). Njihovo najnovije izdanje priznati rock kritičari proglasili su za jedan od deset najboljih albuma objavljenih prošle godine, a čuti ovu fantastičnu ekipu uživo, definitivno je iskustvo koje ne bi trebali propustiti.

Početak koncerta je najavljen za 20:00 sati, a cijena ulaznice iznosi 15 € u pretprodaji, 18 € na dan koncerta. Ulaznice možete kupiti preko Entrio.hr sustava (online i na Entrio prodajnim mjestima). Nakon koncerta od 23:00 sati nastavlja se 80’s Party na kojem će DJ Tomi Phantasma puštati hitove osamdesetih. Posjetitelji koncerta moći će besplatno ostati na partyju dok je za sve ostale ulaznica po cijeni od 4 € od 23:00 sata.