Zabranjeno pušenje s ovom pjesmom neće proći “Ispod radara”

ispod radara

Nakon pjesama “Korona hit pozitivan” i “Ekrem” s dvostrukog albuma “Karamba!”, koji je legendarno Pušenje objavilo proljetos, snimljen je spot za pjesmu “Ispod radara” koji možete pogledati ovdje.

Pjesma “Ispod radara”, treća pjesma s dvostrukog albuma “Karamba!” koja je dobila i svoju video verziju, priča je o čovjeku koji je izgubio “puno toga, i žena i prijatelja, i vjeru u Boga”, koji “nije post’o ni slavan ni bogat”, ali i dalje vjeruje u ljubav.

Ovu emotivnu rokenrol baladu, u čijem su stvaranju sudjelovali Sejo Sexon, Elvis J. Kurtovich, Tomislav Andrić i Toni Lović, u video format pretočio je Jasmin Jatić, koji potpisuje scenarij i režiju spota.
“Pjesma “Ispod radara” ima neki tugaljivi ton pa je i video u toj atmosferi tuge za bivšom dragom, a Zabranjeno pušenje dokazuje još jednom da je najbolje upravo u ljubavnim pjesmama” – kaže Jatić koji je glavne uloge u spotu povjerio glumcima Ivoni Baković i Siniši Udovičiću.

Na snimanju je bilo prezabavno, a velika mi je čast biti dio spota benda koji slušam od djetinjstva” – kaže Ivona, dok Siniša ističe da je odrastao uz “New primitives” i da veliku većinu pjesama Zabranjenog pušenja zna napamet pa je posebno zahvalan na prilici da upravo s njima snima spot.

“Pjesma “Ispod radara” dostiže stare hitove, čim počne znaš da je u pitanju Zabranjeno pušenje” – kaže Siniša i dodaje da mu je jedna od omiljenih pjesama ovog benda “Splitska princeza”, koju iz nekog razloga vidi kao logičan nastavak ove muzičke priče.

Frontmen benda Sejo Sexon, skromno, kao i uvijek, predviđa da će ova pjesma “povaliti” regiju.
Siguran sam da ova pjesma neće proći “Ispod radara” i da će je publika voljeti i pjevati, makar kad popije malo, kao glavni junak našeg spota” – kaže Sejo Sexon.

Spot za pjesmu “Ispod radara” snimljen je uz podršku Turističke organizacije kantona Sarajevo i Općine Ilidža.