Talijanska krimi serija iz ženske perspektive

petra

Na sam spomen talijanskih krimi serija zamišljamo stereotipnu akcijsku scenu punu testosterona u kojoj se opaki pripadnici policijskih snaga obračunavaju s članovima lokalne mafije. „Petra“ je svojevrsna protuteža ovakvim serijama jer je glavni lik žena, jednako opasna te nepokolebljiva kao i njezine muške kolege.

Policijska inspektorica Petra Delicato svoje dane provodi u prašnjavim arhivima genovske policije. Sasvim običan radni dan zamijenila je akcijom na terenu kad joj, zbog manjka radne snage u odjelu, dodijele prvi operativni slučaj. Promjenu okruženja dočekala je otvorenih ruku, no nije sigurna kako će se snaći s novim partnerom. Antonio Monteo je iskusni policajac staromodnog razmišljanja koji je po mnogočemu potpuno drukčiji od Petre. Njih dvoje morat će premostiti sve razlike kako bi ušli u trag počiniteljima nasilnih zločina te ih priveli pravdi.

Detektivska drama koju ovog siječnja gledamo na FOX Crime kanalu od 22 sata temelji se na romanima španjolske spisateljice Alicie Giménez Bartlett, dok je ekranizacija njezinih pisanih djela premještena iz Španjolske u Italiju.

U ulozi inspektorice Petre našla se Paola Cortellesi, talijanska glumica koja se uz glumu bavi pjevanjem. Za strane medije komentirala je ulogu kojoj se iznimno raduje, opisujući svoj lik kao sposobnu, ali nesavršenu žena, dovoljno hrabru da odbaci sve stereotipe i klišeje koji se pripisuju ženskome rodu.

Kriminalističku seriju gledamo na FOX Crime kanalu od 30. siječnja u 22 sata.