Mackage – luksuzni kanadski brend osvojio Europu

mackage

Trenutno najaktualnija kraljevska ličnost, supruga princa Harrya, Meghan Markle poznata kao ikona stila čije odjevne kombinacije svi rado kopiraju, prije točno pet godina za svoje prvo kraljevsko pojavljivanje odabrala je upravo kaput kanadskog luksuznog brenda Mackage. Baš kao što je mnogima omiljena američka reperica Lil Kim nedavno odlučila proslaviti 48. rođendan u neodoljivom Mackage kombinezonu. No, nisu samo slavne dame ljubiteljice ovog brenda, vole ga jednako i slavni košarkaši, prvenstveno Brooklyn Netsi na čelu s Kevinom Durantom s kojima je Mackage potpisao ekskluzivno partnerstvo.

Kako izgleda savršen spoj mode, umjetnosti i košarke kanadski znalci su predstavili krajem 2022. godine kada su planetarno poznati njujorški Barclays Center odnosno njegovu svlačionicu „presvukli“ u njihovu legendarnu metalik puffer jaknu. Bio je to tek početak ljubavi Mackagea i sporta jer njihov tim na čelu s Hrvaticom Tanyom Golešić, jednom od najmoćnijih žena u modnom biznisu koja trenutno obnaša funkciju izvršne direktorice ovog kanadskog brenda upravo se vratio sa sudjelovanja na 20. svjetskom snježnom Polo turniru u austrijskom Kitzbühelu gdje je tim Mackage osvojio treće mjesto.

Lill Kim

Sljedeće „gostovanje“ imaju već u veljači za vrijeme sezonskog finala svjetskog skijaškog kupa u Francuskoj, i to u sklopu hotela Hotel Barrière Les Neiges gdje će još jednom predstaviti suradnju s omiljenim Instagram genijalcem Harryem Nurievom, inozemnim umjetnikom i osnivačem Crosby studija s kojim su već ostvarili uspješnu suradnju tijekom prošlogodišnjeg pariškog Tjedna mode. Umjetnička instalacija bit će postavljena u srcu francuskog Courchevela 1850 na jednom od najstarijih skijališta na svijetu. Svi znatiželjnici i radoznali gosti moći će zaviriti u umjetničku instalaciju u obliku piramide koja podsjeća na francuske Alpe. Ukratko, svi zainteresirani moći će zakoračiti u svijet Mackagea.

Naša glavna ideja je bila pokazati drugačiji kut od onoga što brojni skijaši gledaju svakog dana – znači pružiti im sklonište. Trudili smo se povezati planine, modu i umjetnost na način da stvorimo potpuno drugačije iskustvo za ljubitelje brenda“. – rekao je autor Harry Nuriev.
Suradnja s Harryem Nurievom je već treća u nizu, doista se činilo logično pozvati ga da ponovno zajedno stvorimo jedinstvenu instalaciju koja će na najbolji mogući način prikazati našu ustrajnost da spajamo umjetnost i dizajn pružajući našim klijentima jedinstveno iskustvo. Također, ovo francusko skijalište se pokazalo kao savršen prozor u ono što sve planiramo nuditi u našoj Mackage ponudi” – poručila je Tanya Golešić.

Tanya Golesic

Vječnost, komfor i toplina utkani su u DNA ovog brenda a upravo takvo iskustvo iskusit će svi oni koji se ove veljače zateknu na ovom mondenom skijalištu. Osnovan 1999. Mackage na čelu s Eranom Elfassyem, ima jasnu viziju – pružiti balans u spoju mode i zaštite od niskih temperatura. Kombinirajući najfiniju kožu, vunu, savršen kroj i brigu o najsitnijim detaljima, ovaj – sada već mnogima omiljeni brend zadivljuje mnoge sa svojom filozofijom radi koje ne popušta kada je u pitanju estetika, a istovremeno mijenja neka stara modna pravila u kojima je ovakva moda bila jednolična.

„Odjeća za van“ s ovom kanadskom formulom doista je na dobrom putu da postane najbolja na svijetu!