Susret s klaunovimadoktorima u bolnici

crveni nosovi

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori redovnim posjetama dječjim odjelima bolnica, otvaraju put smijehu koji djeci olakšava bolničke dane i pomaže im u što bržem oporavku. Za djecu i njihove roditelje, pretvaraju teške trenutke u one lake te pronalaze vedrinu, čak i u najtežim okolnostima.

Boravak u bolnici i bolničko liječenje teško padaju djeci i njihovim roditeljima. Misija CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora jest preobraziti težinu stvarnosti u lakoću trenutka, osnažiti, umiriti, razvedriti. Kroz humor i igru, klaundoktor svojom pojavom stvara upravo takvo okruženje.

Svoje iskustvo susreta s CRVENIM NOSOVIMA ispričala je mama Danijela, čijoj su kćer Lani dvije klaundoktorice pokazale kako boravak u bolnici ima i svoju veselu stranu.

Nestrpljivo smo čekale odlazak kući iz bolnice. Već nam je postalo poprilično naporno kad smo čule kucanje na vratima Lanine sobe. Pozvala sam neočekivane posjetitelje da uđu, a Lanica je dječjim jezikom ponavlja moje riječi. Unatoč kucanju, nitko nije ušao, pa smo zajedno viknule „Naprijed!“. Tada sam shvatila da je iščekivanje koje smo osjetile dio igre.

Prvo je provirila plišana sova, a odmah nakon nje i njezine simpatične prijateljice! Lana se toliko oduševila da je zaboravila treptati pa su klaundoktorice, s prepoznatljivim crvenim nosom, odmah ustanovile kako ima ozbiljan netreptavitis! Zračile su s toliko radosti i topline da je Lana gotovo zaboravila da sam i ja u prostoriji! Bila je u potpunosti fokusirana na njih! Smjelo je ustala iz kreveta i pozvala ih u šetnju hodnikom bolnice kako bi im pokazala igraonicu. Nije bilo traga nesigurnosti i neizvjesnosti koja je do prije nekoliko trenutaka ispunjavala Laninu bolničku sobu.

Posjet klaundoktorica bilo je prekrasno iskustvo koje ćemo zauvijek pamtiti. Svi kojima smo ispričale što smo doživjele bili su oduševljeni, a pogotovo djeca koja nisu mogla vjerovati da je u bolnici moguće doživjeti tako veselu atmosferu! Lanu su simpatične “tete crvenih nosova”, kako ih ona zove, osvojile na prvu! Čak je pristala sama ostati s njima u igraonici, dok sam pakirala stvari i otišla po otpusno pismo. Neizmjerno im hvala što su nas ovako lijepo i toplo ispratile! Šaljemo im vesele pozdrave i nadamo se kako ćemo ih sresti opet, na nekom ugodnijem i radosnijem mjestu!“ ispričala je Lanina mama, Danijela.

Djeci u bolnicama CRVENI NOSOVI klaunovidoktori donose novi način komunikacije koji odvraća pažnju od straha i bolesti te ih uvodi u svijet mašte, igre i smijeha. Uz prisustvo klaunovadoktora, obitelji koje se suočavaju s bolešću svoje djece, kao i medicinsko osoblje bolnice, osnažuju se za daljnje nošenje s teškom situacijom. Stalno prisustvo CRVENIH NOSOVA stvara radosnu i poticajnu atmosferu koja je nužna za oporavak.

I vi možete postati dio njihove misije i pomoći im u stvaranju osmijeha na licima onih kojima su najpotrebniji, ovdje.