Objavljen raspored besplatnih radionica za listopad za projekt Odabrali tate

tate

Uz radionicu ‘Stresovi i psihotraume djece uslijed razvoda braka’ dipl. psihologa Bojana Klapčića službeno je predstavljana i počela 2. godina ‘ODABRALI TATE’ koji provodi Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo (HURR). Kroz 10 mjeseci bit će održano 30 besplatnih radionica i edukativnih aktivnosti za podršku roditeljima, a ove godine projekt djeluje pod sloganom ‘ODABRALI TATE – budućnost djece’. Na dosadašnjim aktivnostima Udruge sudjelovali su mame, tate i članovi obitelji iz cijele Hrvatske. Nizom aktivnosti pružat će se pomoć očevima da osvijeste svoju ulogu u roditeljstvu i potakne ih se na veću uključenost i aktivnost u obiteljskom životu.

Radionice se održavaju u prostorijama MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54. Radionice psihosocijalne pomoći vodi dipl. psiholog Bojan Klapčić, radionice grupne podrške vodi dipl. sociologinja Ines Kovačić iz udruge Životna linja (partner u projektu), a radionice besplatne pravne pomoći odvjetnik Hrvoje Jukić. Tijekom svih 10 mjeseci projekta savjetodavnu pomoć pute maila, telefona i na individualnim i grupnim sastancima izvodi predsjednik udruge, Oliver Čanić. Voditeljica projekta je Melita Požgaj, a suradnici projekta s kojima će se organizirati dodatne aktivnosti su DaddyHood Europe organisation, Udruga RokOtok i Domagoj Jakopović Ribafish te inicijativa Čisteći medvjedići.

Raspored za radionice u listopadu je sljedeći:
11.10.2022. u 20 h – odvjetnik Hrvoje Jukić : “Prava roditelja na kontakte s djecom i načini ostvarivanja istih te prava baki i djedova u pogledu pokretanja postupka za viđanje unuka (neovisno o roditeljima)”
21.10.2022. u 17 h – dipl. psiholog Bojan Klapčić: “Moralni razvoj djece: kako djeca prosuđuju o dobru i zlu koje ih okružuje”.
25.10.2022. u 20 h – dipl. sociologinja Ines Kovačić iz Udruge Životna linija: Grupa podrške

Pozivamo vas na aktivno sudjelovanje u radionicama i edukacijama koje su besplatne!

Sve informacije o aktivnostima i rasporedu radionice potražite na službenom webu i Facebook stranici.

Projekt je financiran od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u sklopu njihovog Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2022. godinu.

Kontakti za podršku i savjetovanja: 098 274 338 i 098 182 6423 ili na mail udruga.roditeljstvo@gmail.com.