Mövenpick Zagreb dočekuje prve goste

Mövenpick Zagreb poziva putnike iz cijelog svijeta da otkriju glavni grad Hrvatske i dožive nezaboravna iskustva. Zagreb je dobio novu poslovnu destinaciju inspiriranu poznatim izumiteljima. Ovo je prvi je hotel u Hrvatskoj ovog vodećeg međunarodnog premium brenda, poznat po oživljavanju švicarskog gostoprimstva i slavljenju važnih životnih užitka kroz trenutke istinskog zadovoljstva.

Otvaranje prvog hotela Mövenpick u Hrvatskoj velika je privilegija i ogromna prekretnica za lokalno hotelijerstvo i turizam. Sretni smo što možemo predstaviti najvišu razinu usluge u zaista vrhunskom okruženju. Pozivamo goste iz cijelog svijeta da otkriju jedinstveni hotel u kojem se o svemu vodilo brigu kako bi se osigurao nezaboravan boravak. Nastavljajući dugogodišnju predanost brenda Mövenpick, Mövenpick Zagreb prihvaća ekološki način razmišljanja i holistički pristup održivosti. To je prvi hotel na zagrebačkom tržištu s kupaonsku kozmetikom s biljnim sastojcima i organskim ekstraktima u dozatorima koji se mogu nadopunjavati, čime se ograničava jednokratna upotreba plastike po gostu. Osim toga, nudimo brojne punionice za električna vozila te smo u procesu implementacije rješenja za informiranje gostiju bez papira. Uvjeren sam da će naš novi hotel osvojiti srce svakog gosta, od međunarodnih putnika do lokalne zajednice”, rekao je Mincho Pachikov, generalni direktor Mövenpicka Zagreb.

Hotel se nalazi u modernoj poslovnoj zoni Novog Zagreba, samo desetak minuta vožnje od zračne luke i dvadesetak minuta vožnje od centra grada. Otvaranje prvog Mövenpicka u Zagrebu rezultat je uspješne suradnje Accor Grupe i tvrtke MPPD, koja će 2024. otvoriti i Mövenpick Split.

Novootvoreni hotel oduševaljava modernom arhitekturom i promišljenim dizajnom inspiriranim legendarnim, svjetski poznatim izumiteljima, među kojima se ističe Nikola Tesla. U ponudi ima 104 pametne sobe i apartmana. Svaka soba pruža personalizirano iskustvo gostu i nosi ime jednog svjetskog ili europskog grada. Stilizirana karta grada po kojem je soba dobila ime sastavni je dio njezinog dekora. Tako će gosti koji s veseljem odsjedaju u ovom hotelu krenuti na svojevrsno putovanje oko svijeta.

Za sve gurmane tu je restoran Nikola’s, inspiriran dostignućima svjetski priznatog Nikole Tesle. Nudi suvremenu međunarodnu kuhinju, najfinije domaće specijalitete kao i odabrana jela s potpisom Mövenpicka. Regionalne namirnice i hrvatski okusi stvaraju poseban kulinarski doživljaj. Šarmantna terasa otvorena je u toplijim danima te je idealna za objedovanje na otvorenom. Uz restoran je bar The New Yorker, savršeno mjesto za završetak večeri uz čašu dobrog vina ili koktel s potpisom.

Mövenpick Zagreb s ponosom dovodi u Hrvatsku niz prehrambenih proizvoda robne marke Mövenpick, počevši od kave Mövenpick koja se besplatno nudi u svakoj sobi kao i u restoranu.

Prostor za sastanke uključuje konferencijsku dvoranu sa 120 sjedećih mjesta, dvije manje sobe za sastanke i višenamjensku privatnu sobu LOUNGE 3328, nazvanu po broju sobe u kojoj je Nikola Tesla odsjeo u poznatom hotelu New Yorker. Ovaj je prostor idealan za okupljanja, neformalne sastanke ili posebne prilike. Za potpunu diskreciju postoji direktan ulaz iz podzemne garaže.

Kako biste ostali u formi i tijekom putovanja, Mövenpick Zagreb nudi 24-satnu teretanu, koja je besplatna za sve goste hotela.

Otvaranje Mövenpicka Zagreb, kao našeg prvog hotela koji počinje s radom, važna je prekretnica za tvrtku MPPD. Rezultat je to plodne strateške suradnje s Accorom, kojem smo s povjerili posao zbog njegovog globalnog dosega te izraženog fokusa na održivost i ESG krterije i koji je pionir na hrvatskom hotelijerskom tržištu na brojne načine. Predani smo daljnjem širenju našeg partnerstva s Accorom, uspješno surađujući na razvoju Mövenpicka Split i istovremeno istražujući daljnje mogućnosti širenja u Hrvatskoj. Kako se svijet ponovno otvorio za putovanja, a lokalna zajednica za vrhunska gastronomska iskustva, smatramo da je Accor pravi partner koji će Mövenpick Zagreb dovesti na čelo hrvatskog hotelijerskog tržišta“, kaže Andrija Antić, direktor tvrtke MPPD.