Overflow 8. svibnja u Zagrebu

Veliki punk rock povratnici Overflow najavljuju za 8. svibnja u Vintage Industrialu svoj prvi samostalni koncert u Zagrebu nakon više od šest godina pauze!

Upečatljiv diskografski povratak dogodio im se krajem protekle godine trilogijom spotova/singlova „Dim“- „From My Lips“ – „Words“, a uslijedio je i jedinstveni pothvat kada su u jednoj večeri održali tri kraća ekskluzivna nastupa u tri različita grada te tako ušli u povijest kao prvi bend u Hrvatskoj koji je to napravio. Izuzetno aktivna 2020. započela im je nastupom na AntiValentinovu, a prvi zagrebački samostalni koncert dogodit će se 8. svibnja u Vintage Industrialu. Koncert je dio velike turneje u koju se ubraja i već potvrđeni nastup na Ferragosto JAM festivalu u kolovozu. Kadrovi s turneje i cijelog road tripa bit će iskorišteni u dokumentarnom filmu „1234“ o nastanku punka na ovim prostorima kroz vizuru ove koprivničko-varaždinske petorke.

Nedavno su izbacili i novi singl/videospot „I Know You“ koji, kako sami kažu, ne nudi odgovore, puteve ili rješenja već uznemirenost, poticaj za razmišljanje i izazove. U godini kada slave 30 godina karijere, angažiranim singlovima i inventivnim karijernim potezima pokazuju da još uvijek „skaču na glavu“, a zbog sjajne sviračke uigranosti, ponovno su opravdano u fokusu scene.

Već s drugim albumom davne 1993. otisnuli su se na prvu ozbiljniju europsku turneju, a u godinama koje su uslijedile toliko su svirali van Hrvatske i snimali za međunarodne diskografske kuće da su ostvarili konkretan tržišni uspjeh, a kritika ih je s pravom prozvala ambasadorima naše kulture. Overflow je prvi hrvatski bend čije je spotove emitirao MTV International; pozornicu su dijelili s mnogim stranim veličinama kao što su Pixies i Beatsteaks, a turneje svirali s New Bombs Turks, Nomeansno i drugima.
Na koncertu će kao predgrupa nastupiti punk bend Crna kronika iz Varaždina. Iza sebe imaju album prvijenac „Drž’te glavu iznad vode“ skrojen od njihovih starijih, no sada aranžmanski dotjeranih pjesama koje datiraju još iz 80-ih, kao i novih pjesama okrenutih današnjim socijalnim i društvenim pitanjima. Nakon singlova “Politika” i “Drži ritam” gdje se kao prateći vokal bendu pridružio Valter Kocijančić, osnivač i gitarist legendarnih riječkih Parafa, nedavno su izbacili i novi singl “Irska” koji progovara o ostvarivanju egzistencijalnih ciljeva.

Ulaznice
U pretprodaji po cijeni od 50 kuna dostupne su u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Vintage Industrialu/Grifu (Savska 160). Na dan koncerta, za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 70 kuna.

Koncert organizira Dostava Zvuka.

Overflow – „Dim“