Emiratesovo osoblje emotivno je ispratilo posljednje letove

Članovi zemaljske posade aviokompanije Emirates širom svijeta emotivno su ispratili posljednje zrakoplove koji su poletjeli natrag u Dubai. Emiratesov let EK005 za londonsku zračnu luku Heathrow koji je poletio u 16:05 sati 24. ožujka bio je posljednji let koji je poletio iz Dubaija. Let EK262 iz Sao Paula koji je sletio u 22:35 sati po lokalnom vremenu bio je pak posljednji let koji je 25. ožujka stigao u Dubai.

Emiratesovi timovi smješteni u zračnim lukama u 39 postaja, uključujući Prag, Newark, Seul, London Stansted i Zurich, s posebnom su pažnjom ispratili svoje posljednje putničke letove prije no što je na snagu stupila obustava. Tijekom sljedećih tjedana operativni će se timovi usredotočiti na pripremu za uspješan nastavak pružanja usluga.

U skladu s uputama vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata o zaštiti zajednica od širenja COVID-19, Emirates je privremeno obustavio sve putničke letove od 25. ožujka 2020. godine te će s uslugama prijevoza putnika nastaviti čim to bude moguće. U međuvremenu, Emirates je i dalje usredotočen na raspoređivanje svoje flote teretnih zrakoplova tipa Boeing 777 čime jača međunarodne zračne teretne veze za prijevoz neophodnih proizvoda, uključujući medicinske potrepštine i hranu, širom svijeta.