Glazbena noć pod maskama

Veljača je stoljećima popularni mjesec druženja pod maskama koja u ovom pretežno hladnom i tmurnom zimskom razdoblju donose pregršt zabave, pjesme i plesa. U bogatoj ponudi raznolikih pokladnih sadržaja, glazbenici Sandra Bagarić, Đani Stipaničev i Darko Domitrović donose jednu zaista posebnu priču. Ova omiljena operna diva, jedan od najboljih hrvatskih tenora i cijenjeni pijanist predvodnici su glazbenog spektakla pod maskama koji nam u subotu, 22. veljače u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu obećaje glazbeno – zabavni program za pamćenje.

Život je maskenbal. Moje maskiranje traje kroz cijelu godinu igrajući na daskama koje život znače uloge grofica, kneginja, kurtizana, služavki. Obožavam isprobavati kostime, krinoline, perike, igrati se pjesmama, ritmovima, stilovima, izgovarati neke tuđe tekstove. Otkrivajući sebe u nekim drugim likovima upoznala sam neke skrivene kutke, imala sreću na trenutak postati netko drugi, zakoračiti u svijet mašte, igrati se, biti sretna, ponekad sjetna, melodramatična, superiorna.” – istaknula je Sandra Bagarić te dodala: “Nastupajući na balovima moj operni program je uvijek došao do punog izražaja. Tu su valceri, čardaši, Kalman, Lehar, Strauss, a ovaj nastup upotpuniti ćemo i crossover–skim evergreenima.”– istaknula je Sandra Bagarić.

Uz Sandru Bagarić, Đanija Stipaničeva i Darka Domitrovića, posjetitelje će razveseliti plesni umjetnici iz škole plesa Nicolasa Quesnoita, a tu su i mogućnost sudjelovanja u tomboli te brojna druga atraktivna iznenađenja.

Najveća posebnost ovog koncerta pod maskama ipak je njegova humanitarna nota. Organizatori događaja, Lions kluba Kontesa Nera, Zagreb i Hrvatski glazbeni zavod, prihod od koncerta donirat će Institutu za palijativnu medicinu Specijalne blnice za plućne bolesti u Zagrebu.

Lions klub Kontesa Nera već više od 7 godina pomaže potrebitima i lokalnoj zajednici. Jedna od zadaća koju smo prepoznale kao svoju je pomagati starije i teško oboljele osobe, a čije potrebe sustav zdravstvene skrbi još uvijek ne prepoznaje u dostatnom obujmu. Dio te populacije su bolesnici u terminalnoj fazi malignih bolesti, kronični bolesnici koji boluju od teških plućnih, neuroloških i bubrežnih bolesti, a koje ih privremeno ili trajno onesposobljavaju u svakodnevnom životu. Neizostavna skupina su i bolesnici na dugotrajnoj, ponekad i višegodišnjoj umjetnoj ventilaciji koji bez kontinuirane zdravstvene skrbi ne bi mogli živjeti.” – istaknula je predsjednica LC Kontesa Nera Olivera Buzadžić te dodala: “Pozivam sve da nam se pridruže na ovom humanitarnom koncertu kako bismo zajedno uljepšali što više života i pomogli onima koji nas trebaju.”

Ulaznice za humanitarni koncert pod maskama mogu se kupiti po cijeni od 150 kn na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda od ponedjeljka do petka od 11 do 13 i od 18 do 20 sati, a za rezervacije se možete obratiti članicama LC Kontesa Nera Sanji Filep na broj 098 280 247 te Rozini Milčić na broj 098 9252 884.