Uštedite novac zahvaljujući tehnologiji

Prosinac je obično mjesec analiza i novogodišnjih odluka: ljudi ocjenjuju što je funkcioniralo dobro i postavljaju ciljeve za budućnost. Ne radi se tu samo o odlascima u teretanu i nepušenju, već i o dodatnom obrazovanju, putovanjima i nagrađivanju samih sebe, aktivnostima koje najprije traže da se ostavi nešto novca sa strane.

Stručnjaci za Revolut – online račun koji omogućuje korisnicima bolje upravljanje i kontrolu nad financijama, osim plaćanja, razmjene i isplate novca u inozemstvu bez skrivenih troškova i po međubankarskom tečaju – donose vodič u 5 koraka kako to učiniti jednostavno i bezbolno.

 1. Iskreno postavite cilj
  Izračunajte „nužne” mjesečne troškove (najam stana, namirnice, režije itd.) i zbrojite „neopozive” troškove (opuštanje, kupovina, izlasci vikendom) kako biste odredili koliko možete ostaviti sa strane svaki mjesec. Najvažnije od svega je da budete iskreni prema sebi: neka odricanja bit će neizbježna, ali postavljanje prezahtjevnog cilja beskorisno je jer ćete u tom slučaju odustati i prije nego što počnete.
 2. Pametno upravljajte troškovima
  Otvorite drugi online račun putem aplikacije kao što je Revolut, na koji ćete staviti sredstva za mjesečne troškove. To će biti jedini račun koji ćete koristiti tijekom mjeseca. Mogućnosti obavještavanja i analitike u aplikacijama radi praćenja prometa i kategorija troškova u stvarnom vremenu pomaže da ne prekoračite zadane iznose.
 3. Odredite granice proračuna
  Aplikacije kao što je Revolut daju korisnicima mogućnost postavljanja ograničenja proračuna, posebice za “rizične” troškove kao što je kupovina i restorani, kako bi dobivali pravovremena upozorenja i zaustavili se prije… nego što bude prekasno!
 4. Koristite pametni telefon za ostavljanje sitniša sa strane
  U aplikacijama koje to omogućuju, kao što je Revolut, postavite značajku zaokruživanja plaćanja i ostavljanja novca sa strane. Tako ćete imati dodatnu mogućnost štednje, neku vrstu kasice-prasice kojom za vas automatski upravlja vaš pametni telefon.
  Moći ćete i podijeliti svoj cilj s prijateljima i članovima obitelji, možda za kupnju najnovije igraće konzole ili planiranje sljedećeg godišnjeg odmora.
 5. Popusti
  Naoružajte se strpljenjem i dobrom voljom za traženje popusta i promotivnih cijena, na internetu i van njega: od supermarketa do web stranica, ne zaboravljajući na skorašnje akcije. Uz opće pravilo: kupujte samo ono što trebate.
  Pored toga, da biste štedjeli na kupnjama u stranoj valuti, bolje je koristiti rješenje koje nema skrivene troškove ili nepovoljne tečajeve.

Paket Revolut Standard omogućuje korisnicima otvaranje računa za svega nekoliko minuta na pametnom telefonu, putem kojeg mogu trošiti i slati novac globalno, razmjenjivati valute u aplikaciji, upravljati novcem uz pomoć trenutne analitike i upravljanja sredstvima, donirati humanitarnim partnerima, kupovati i prodavati kriptovalute te koristiti novu uslugu trgovanja dionicama bez provizije.