Canopy by Hilton prvi je zagrebački hotel koji je dobio svoju knjigu

Danas je u zagrebačkom hotelu Canopy by Hilton predstavljena knjiga Canopy by Hilton hotel book. Knjiga je posljednja faza, točnije, davanje života projektu i nakon njegovog završetka. Knjiga, baš kao i hotel čuvaju od zaborava industrijsku i kulturnu povijesti Zagreba, točnije, njegovog dijela koji se proteže uz Branimirovu ulicu. Knjiga nam služi i kao vječni podsjetnik

Za dizajn knjige zaslužni su dizajneri samog hotela, Dean Franić i Saša Šekoranja iz Studija Franić Šekoranja, tekstove je napisala Željka Zrnić, dok su za fotografije zaslužni nekoliko autorskih fotografskih timova, Duško Vlaović, Karla Jurić i Matej Jurčević te Sanjin Kaštelan, koji su zaslužni što se knjiga koloristično podudara s interijerom hotela.

Uvijek je lijepo vidjeti život nekog projekta nakon završetka, koliko je to blizu slici koju smo stvarali i zamišljali u dizajnerskom procesu…kako je zaživio prostor, kako se ljudi ponašaju, odnosno osjećaju u njemu i promatrajući sve to u slučaju Canopya mislim da ništa ne bismo promijenili. Ova knjiga je upravo zato točka na i jer najbolje prikazuje život hotela, od procesa nastanka ideje do života hotela danas i to svih njegovih aspekata, gostiju, zaposlenika, hrane, koktela, dizajna i umjetnosti, jedno cjelovito iskustvo kojem svi mi težimo kad dođemo u neki novi grad ili zemlju.‘ rekao je Dean Franić iz Studija Franić Šekoranja na predstavljanju knjige.

Drago mi je da sam imala priliku raditi na knjizi s tako kvalitetnom ekipom, i da smo uspjeli u kratkom roku napraviti tako kvalitetan proizvod. Drago mi je jer ovu knjigu gledam kao neku vrstu usporenog making of videa, prepunog fotografija, misli i ideja koje su se u Studio Franić Šekoranja provlačile kroz proces.’ izjavila je Željka Zrnić.

Hilton je ovim projektom pokazao da može i želi biti leader u hotelskom businessu. Pokazali smo da nam je cilj podizati ljestvicu u dosadašnjim uzusima hotelskog poslovanja, a da ćemo tako i nastaviti svjedoče i naša planirana širenja portfelja. Ova knjiga je vrijedna uspomena na sav rad koji smo prošli zajedno sa Studiom Franić Šekoranja, i ovom prilikom bih im zahvalila.‘ izjavila je Josipa Jutt, direktorica Hilton hotela.

Knjiga je dostupna za kupiti na recepciji hotela Canopy by Hilton, ulica Kneza Branimira 29, Zagreb.