Amaranthine – nakit koji priča najljepše priče

Najljepši su komadi nakita oni koji pričaju priču, protkani nekom, nama posebnom porukom. Oni koje pažljivo čuvamo i baš uvijek držimo blizu, ne samo zato što su estetski beskrajno lijepi ili zato što nadopunjavaju naše modne kombinacije, već i zato što nas vežu, poput podsjetnika, za ljude, osjećaje i trenutke.

Amaranthine nakit upravo je takav nakit, onaj koji priča najljepše priče, inspiriran ljepotom življenja i bezuvjetnom ljubavi, emocijom koja je istovremeno i snažna i nježna, a oko koje se vrti čitav svijet. I samo ime brenda Amaranthine svjedoči o nečem “beskrajnom, trajnom, vječnom i besmrtnom”, svemu onome što bi prava ljubav trebala biti, a upravo je ta nepobjediva i čudesna ljubav ugrađena u svaki komad pedantno, ručno izrađenog nakita. No, osim posebnih poruka i velike emotivne vrijednosti, Amaranthine nakit odlikuje i sinergija s bogatom hrvatskom tradicijom, veza s korijenima, poviješću i baštinom iz koje brend često crpi nadahnuće. Amaranthine je u fokus svog stvaranja smjestio “botun”, element tradicionalnog nakita hrvatske obale i otoka koji je nekoć krasio mušku narodnu nošnju da bi se nešto kasnije preselio na ženske uši i simbolizirao njihovu zrelost za udaju. Godine 2007. Hrvatska je turistička zajednica “botun” proglasila tradicionalnim hrvatskim suvenirom, a u Amaranthine nakitu njegova je bezvremenska ljepota i elegancija dobila neki posve nov, suvremen i uzbudljiv kontekst.

Ljubav prema tradiciji prožeta je tako daškom suvremenog što svaki komad nakita čini modernim dodatkom koji će uljepšati svaku odjevnu kombinaciju i začiniti svaki stil odijevanja. Okosnicu dizajna čini sedam isprepletenih likovnih elemenata – linija, boja, ploha, volumen, točka, prostor i tekstura koji pletu svoju jedinstvenu, a opet univerzalnu poruku o ljepoti življenja i ljubavi, osjećaju koji nas sve ispunjava i koji želimo pronaći i čuvati. U Amaranthine ponudi ne postoje dvije identične narukvice baš kao što ne postoje niti dvije iste osobe, a ono što odlikuje svaki komad nakita su ručno izrađeni srebrni elementi, poludragi kamen, šarene svilene i baršunaste trakice, različiti čvorovi, kopče i unikatna izrada. No, ono što Amaranthine nakit čini drugačijim i zbilja posebnim jest to što svaki komad i svaka linija pričaju neku svoju priču, protkani nekom posebnom porukom. Na vama je samo da pronađete svoju.