Kaufland ukida plastične vrećice

Kaufland je aktivno uključen u brigu za okoliš, a posebnu pažnju posvećuje problemu plastike u okolišu.
S ciljem smanjenja plastike u okolišu, Kaufland Hrvatska prvi je donio odluku o potpunom povlačenju laganih plastičnih vrećica iz prodaje iz svih svojih trgovina u Hrvatskoj. Prema Pravilniku o izmjenama i dopunama pravilnika o ambalaži i ambalažnom otpadu lagane plastične vrećice su plastične vrećice za nošenje s debljinom stjenke manjom od 50 mikrona, a u Kauflandu se takve vrećice trenutačno mogu kupiti na blagajnama po cijeni od 80 lipa odnosno 1 kune. Navedene plastične vrećice od 1.1.2020. u Kauflandu više neće biti dostupne, a kupci će moći odabrati između nekoliko drugih vrsta kao što su papirnate ili platnene vrećice.

Ovaj iznimno važan potez dio je velike strategije ovog trgovačkog lanca koji u fokus stavlja brigu za okoliš i zajednicu, održivost i društveni angažman.
Ponosni smo na to što smo prvi trgovački lanac u Hrvatskoj koji je donio odluku učiniti nešto za čišći i zdraviji okoliš i ukloniti plastične vrećice iz prodaje“, rekao je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda u Hrvatskoj.

Osim povlačenja plastičnih vrećica, Kaufland Hrvatska također će s 1.1.2020. iz prodaje povući jednokratno plastično posuđe te pribor za jelo, kao i plastične štapiće i slamke te ih zamijeniti alternativnim održivim rješenjima.