Ruth Jones: Susjedova trava

Bračna nevjera samo je jedna od tema o kojima autorica romana Ruth Jones progovara u svojem hit naslovu Susjedova trava. Naizgled ljubavni roman, ali ovo je knjiga koja između svojih korica skriva tajne o kojima se drugi ne usude ni pisati. Roman Susjedova trava, prvijenac je britanske spisateljice i popularne glumice iz serije Gavin i Stacey. Autorica u ovom nezaboravnom romanu donosi živopisnu priču o dva braka i staroj aferi koja prijeti da će ih raskinuti. Ljudima je u prirodi da se cijeloga života pitaju isto pitanje: Je li trava doista zelenija u tuđem dvorištu? Odgovor na to pitanje ponudila je upravo ova svestrana spisateljica i glumica u romanu koji je oduševio kritiku i publiku. Susjedova trava proglašen je bestselerom prema odabiru Sunday Timesa koji tvrdi da mu nećete moći odoljeti. Ležeran i zabavan stil pisanja uvući će vas u radnju ove knjige koja progovara o ozbiljnim životnim problemima. Roman je s engleskog jezika prevela Aleksandra Barlović.
Najveći dio života želimo biti negdje drugdje ili netko drugi, gledajući u budućnost ili baveći se prošlošću. Uvijek mislimo da je trava u susjedovom dvorištu zelenija. No, nikada nije. Obična trava. Samo druga parcela, to je sve. Prošlost nas zna sustići. I podmetnuti nam nogu.

Ovu knjigu nisam mogla ispustiti iz ruku. – Jojo Moyes
Očarala me od samog početka. – Jane Fallon

RADNJA:
Kad su Kate bile dvadeset i dvije, bila je u burnoj i strastvenoj vezi s Callumom, oženjenim muškarcem, a ta veza ostavila ju je slomljena srca i s uvjerenjem da to neće preboljeti. Sedamnaest godina poslije život se nastavio, Kate je sada uspješna glumica, živi u Londonu, udana je za Matta te je majka malenoj Talluli. Njezina ljubav iz prošlosti Callum i njegova supruga Belinda u međuvremenu zajedno sretno žive u Edinburghu te gledaju kako njihova djeca odrastaju. Doimalo se da je prošlost uistinu daleko za svima njima. Ali, kada Kate ponovno sretne Calluma, suočeni su s izborom: razići se ili riskirati i pokušati ustanoviti što je moglo biti. Druge prilike rijedak su dar u životu, ali to ne znači da ih uvijek treba prihvatiti.

O AUTORICI:
Ruth Jones najpoznatija je kao glumica, i to ponajviše zbog nastupa u omiljenoj britanskoj seriji Gavin i Stacey. Glumila je i u mnogim igranim i televizijskim filmovima te u kazalištu. Roman Susjedova trava donio joj je brojne pohvale kako čitatelja tako i kritike, a upravo je završila i pisanje novog romana.