Pjesnikinja Vesna Boinović-Grubić predstavila svoj opus na Art Fairu Zagreb

Poezija, zanimljivo žensko društvo i puno emocija obilježili su predstavljanje pjesnikinje Vesne Boinović – Grubić. U ugodnom okruženju Ambienta Art Fair Zagreb izveden je program koji je oduševio sve prisutne. Mnogi zaljubljenici u poeziju imali su priliku čuti Vesninu pjesmu Šećerna vodica koja je ujedno i ovogodišnja pobjednička pjesma na Festivalu Dalmatinskog juga u Opuzenu, a u izvedbi Vivien Gallette, glazbenice iz Putokaza, grupe koja je prva predstavljala Hrvatsku na Eurosongu.

Danijela Gračan, Tončica Čeljuska, Marina Tomašević i brojni posjetitelji s velikom su pažnjom upijali stihove iz zbirke zbirke naziva Nije od nota, od kapi je života. Pjesnikinja Boinović – Grubić oduševljava svojim optimističnim i pozitivnim stavom prema životu te spretno pretače životna iskustva u stihove. Operna diva Antonella Malis upotpunila je ovu divnu večer druženja uz poeziju te svojim nastupom uveselila brojne okupljene.

Cilj je mog stvaranja poticanje kreativnosti. Ono je pokrenuto iz prijateljstva s opernom divom Antonellom Malis i jedne divne večeri u Veroni, koljevci umjetnosti. Stihovi su počeli teći i rodila se jedna divna suradnja koja se nastavlja!“ – istaknula je pjesnikinja Vesna Boinović – Grubić.

Zanimljivo je bilo vidjeti i kako svestrana umjetnica Tanja Medanić tehnikom Caparol slika uz stihove Vesnine Violine u izvedbi operne dive Antonelle Malis. Na umjetničkom tragu rodila se suradnja s timom Emir Kulenović – glazba, Vesna Boinović-Grubić – tekst, Alksandar Valenčić – aramžman iz koje su nastala glazbena djela kao što su Violina, Ludi pir ili pak Ljubavna.

Posjetitelji su imali prilike i premijerno čuti prvu pjesmu namjenjenu djeci nastalu prema tekstu Vesnine slikovnice za djecu Žapčeva pjesma za koju je glazbu i aranžman napisao Aleksandar Valenčić, a u izvedbi desetogodišnje Laure Valenčić. Dio prihoda od slikovnice i Žapčeve pjesme namijenjen Zakladi „Hrvatska za djecu“.

Vesna Boinović – Grubić članica je Matice Hrvatska i pjesničke udruge KultureSnova čiji su članovi čitali i svoje stihove predvođeni Zdravkom Odorčićem. Opisujući trenutke svoga života, prošlosti i budućnosti, s nestrpljenjem možemo očekivati nove Vesnine emotivne stihove. Ambienta Art Fair Zagreb traje do 13. listopada do kada možete uživati u kulturno – izložbenom prostoru i sadržaju te pronaći knjige Vesna Boinović – Grubić.