Slatko sjećanje na djetinjstvo

Zaboravljena igračka u kutiji u podrumu pored prvih rola, spomenar u prašinom pokrivenoj ladici, stara školska torba i pernica na tavanu uz sestrin Pony bicikl, najdraža slikovnica i mnoge druge uspomene iz djetinjstva čekaju da ih se ponovo prisjetimo.

Hrvatski školski muzej akcijom „Slatko sjećanje na djetinjstvo“ potiče vjerne i nove posjetitelje na darovanje različitih predmeta vezanih uz djetinjstvo i dječju svakodnevicu. Prikupljena građa obradit će se i pohraniti u Hrvatskom školskom muzeju, a dio će biti izložen na izložbi „Stoljeće djeteta u Hrvatskoj – djetinjstvo i školovanje u 20. stoljeću“ koju pripremamo za studeni 2019. godine. Akcija je započela početkom godine prikupljanjem spomenara i leksikona, nastavljena je prikupljanjem igračaka iz djetinjstva, a na kraju školske godine i tijekom ljeta prikupljale su se školske fotografije, školski dokumenti, školski pribor i školska oprema.

Početkom nove školske godine 2019./2020. vrijeme je da se prisjetite svih onih divnih SLIKOVNICA I DJEČJIH KNJIGA koje ste u djetinjstvu čitali. Sjetite se zabavnih likova i napetih situacija, nestašnih i raščupanih karaktera, pokojeg psića i konjića, dobrog ježa i strašnog vuka. Pozivamo vas da slikovnice i dječje knjige darujete Školskom muzeju, a oni ćem ih pohraniti kao vrijedno kulturno blago. Akcija prikupljanja traje do kraja listopada.

U suradnji s tvrtkom Kraš d.d. Muzej poklanja Dorina čokoladu prvim darovateljima građe po ciklusu (prvih pedeset).

Neka vaše blago ne bude zaboravljeno!