Henkel i Konzum predstavili projekt za pomoć humanitarnoj organizaciji Dora

Diljem svijeta 5. rujna obilježava se International Day of Charity, a tim su povodom Konzum i Henkel predstavili akciju pomoći humanitarnoj organizaciji Dora, koja će tijekom cijelog mjeseca rujna okupiti sve koji žele dati svoj doprinos projektu pod sloganom „Zajedno s vama pomažemo obiteljima kojima je to potrebno“. Upravo na dan kad se svijetom šire poruke o sve većoj potrebi podrške slabijima, zajedničkim snagama će svoj doprinos ovom plemenitom cilju dati organizatori akcije: Schauma i Konzum. U razdoblju od 1. do 30. rujna, za dva kupljena Schauma proizvoda u Konzum prodavaonicama, Schauma će jedan donirati za potrebe mladih i obitelji o kojima brine udruga Dora.

Upravo je 5. rujna odličan dan, neposredno prije početka školske godine za predstavljanje akcije i poziv svima da se uključe i pomognu obiteljima, posebno onima s više djece i slabijeg imovinskog statusa. Uz poruke i apele o podizanju svijesti, ovo je samo jedan od načina na koji svatko može dati svoj doprinos u izgradnji humanijeg okruženja za sretnije odrastanje naše djece u zdravoj i veseloj zajednici. „Danas više nego ikad trebamo upozoriti na potrebu podrške i pomoći drugima i onima koji su slabijeg imovinskog statusa i kojima možemo pomoći i malim znacima pažnje. Jako smo ponosni jer svake godine s našim partnerima realiziramo različite projekte i akcije pomoći, a ovog puta donirat ćemo udrugu Dora čiji je rad hvalevrijedan i čije napore i brigu za djecu, mlade i obitelji moramo podržati. Njihov trud da osiguraju svjetliju budućnost motivirao nas je na pokretanje ove akcije i vjerujemo da će to prepoznati i naši kupci“, kazao je povodom predstavljanja akcije Ivan Mrazović, senior key account manager u Henkelu.

Partner projekta je trgovački lanac Konzum, koji ovom akcijom nastavlja svoje humanitarno djelovanje. „U srži je Konzumovog poslovanja odgovorno ponašanje u lokalnim zajednicama u kojima djelujemo. Često i sami provodimo projekte kojima možemo pomoći
najosjetljivijim skupinama društva, a kako je Henkel naš dugogodišnji partner u poslovanju, ali i u području društvene odgovornosti, uvijek se rado uključujemo u njihove inicijative kojima dopiru do pojedinaca i obitelji kojima je pomoć najpotrebnija. Pozivamo naše kupce da podrže i ovu akciju te da tako zajedno pomognemo onima slabijeg imovinskog statusa
“, izjavio je Ivan Širanović, voditelj Odjela komunikacija Konzuma.

Humanitarna djelatnost udruge Dora počiva na velikom trudu brojnih volontera i članova udruge čiji je osnovni cilj pomoć mladima, nemoćnima i svima koji su u potrebi. „DORA trenutno kroz svoja dva primarna programa pomoći, Program stipendiranja i Program kumstva pomaže više od 130 djece i mladih i članove njihovih obitelji s ciljem da sva djeca završe svoje školovanje i postanu ravnopravni članovi naše zajednice. DORA ne bi uspjela u svom radu bez velike pomoći vrijednih volontera i donatora koji nesebično pomažu na razne načine, posebno u vrijednosti promicanja dugoročne pomoći onim najmanjima i najnemoćnijima. Dragi naši kupci, pridružite se ovoj plemenitoj akciji koju su organizirali DORINI donatori Henkel i Konzum jer kupnjom Schauma proizvoda darujete osmijeh na lice djeci i njihovim obiteljima u potrebi, naročito u ovom predškolskom razdoblju kada su potrebe školske djece iznimno povećane“, kazala je Jadranka Granić predsjednica humanitarne udruge Dora.

Osim što pomaže socijalno ugroženima, humanitarna udruga Dora brine i o djeci i mladima bez roditeljske skrbi, te svojim programima nastoji osigurati sredstva za njihovo školovanje. U svom radu vode se osnovnom mišlju kako se samo u okrilju obitelji razvija sretno i zadovoljno dijete spremno preuzeti odgovornosti i vlastite životne uloge. Prodajna akcija „Zajedno s vama pomažemo obiteljima kojima je to potrebno“ traje do 30. rujna., a po završetku, udruzi Dora bit će uručena donacija s prikupljenim Schauma proizvodima.