Ožujsko prikupilo 650.000 kuna za zakonom zaštićene životinje

Ožujsko pivo i Žujini potrošači prikupili su čak 650.000 kuna za zakonom zaštićene životinje u Hrvatskoj – risa, vuka, dupina i bjeloglavog supa. Sredstva su prikupljena u kampanji „Zaštićene zakonom“, koju je Ožujsko pivo pokrenulo u lipnju. Tijekom kampanje Ožujsko za svaku kupljenu limenku, koja je za ovu akciju bila i posebno dizajnirana, izdvaja 0,5 kuna udrugama koje brinu o ove četiri ugrožene životinjske vrste.

Prikupljena sredstva donirat će se zagrebačkom Zoološkom vrtu, Udruzi BIOM, Javnoj ustanovi Priroda te Institutu za istraživanje i zaštitu mora Plavi svijet. U Zoološkom vrtu Zagreb sredstva će iskoristiti za uređenje nove nastambe za vukove. Udruzi BIOM donirat će se sredstva za nabavu 30 fotozamki, kao i alata za DNK analizu s ciljem doprinosa saznanjima o risu na područjima gdje se do sada nije istraživao. Javna ustanova Priroda sredstva će utrošiti na kupnju automobila koji će se, između ostalog, olakšati hranjenje supova na Cresu, dok će Institut Plavi svijet donirana sredstva iskoristiti za renovaciju stana za istraživače dupina na Velom Lošinju.

Sretni smo što su naši potrošači prepoznali i podržali želju da pomognemo zaštićenim životinjama koje žive u Hrvatskoj. Mi smo zemlja s velikim prirodnim bogatstvom koju trebamo svi zajedno očuvati. Osim naših potrošača u akciju su se uključili i zaposlenici Zagrebačke pivovare koji preko našeg Kluba volontera Pivovarci nizom volonterskih akcija pomažu udrugama koje skrbe za navedene životinje“, istaknuo je Ivan Šuvar, direktor marketinga i izvrsnosti brendova Zagrebačke pivovare.

Važnost pomoći zakonom zaštićenim životinjskim vrstama prepoznale su i brojne slavne osobe, među njima i hrvatski nogometni reprezentativci Domagoj Vida, Andrej Kramarić i Dominik Livaković, kao i kapetan KK Cibona Marin Rozić te nezaobilazni Žujini ambasadori Goran Navojec, Rene Bitorajac i Goran Bogdan.