Liane Moriarty: Devet potpunih neznanaca

Devet potpunih neznanaca novi je roman Liane Moriarty, autorice svjetskih hitova Suprugova tajna i Male laži. Svakim novim romanom ova autorica bilježi sve veći uspjeh. Njezinih sedam uspješnica prevedeno je na više od 40 jezika, a prodale su se u gotovo 15 milijuna primjeraka. Svaki novi roman, pa tako i ovaj, odmah po izlasku čvrsto drži visoka mjesta na svim listama najprodavanijih romana. Za ovom uspješnicom New York Timesa i godinu dana nakon objavljivanja ne pada interes kod ljubitelja odličnih romana. Osim u književnom svijetu, Moriarty veliki uspjeh bilježi i na malim ekranima. Velika hit serija Male laži odnijela je sve prestižne nagrade i prikovala desetke milijuna gledatelja u njihove naslonjače. Na krilima uspjeha prve serije, stiže nova poslastica za zaljubljenike već dobro uhodanog tima. Nicole Kidman, koja će se osim u glumačkoj ulozi naći i u ulozi izvršne producentice, te nekoliko članove ekipe koja je radila nagrađivanu HBO seriju Male laži ponovno udružuje svoje snage oko nove dramske serije koja će se snimati prema romanu Devet potpunih neznanaca.

Radnja se zbiva u Tranquillum House, luksuznim toplicama koje obećavaju preporod duha i tijela. Devetero gostiju, koji se međusobno ne poznaju, iscrpljenih gradskim životom jedva čeka zbaciti teret viška kilograma i svakodnevnih problema, zaroniti u smireni svijet meditacije i masaža vrućim kamenjem. Kilometrima od najbližega grada, bez automobila i telefona, daleko su od svijeta: jedina zabava tijekom deset dana bit će im međusobno upoznavanje i spoznaja njih samih. Njihov osobni razvoj nadzire upraviteljica toplica, odlučna žena s misijom – koja je drugačija od onoga što se na prvi pogled čini. Iza glamuroznog lica toplica krije se opasna tajna. Devet potpunih neznanaca pojma nema što ih čeka.

„Zabavno i zastrašujuće!“ – Stephen King
„Neodoljivo.“ – People
„Moćno!“ – The Washington Post
„Zarazan.“ – Oprah.com

O AUTORICI:
Liane Moriarty australska je spisateljica koja je našoj publici poznata po uspješnicama Suprugova tajna, Posljednja obljetnica i Male laži (po kojoj je snimljena istoimena nagrađivana serija). Suprugovu tajnu je knjigu britanski knjižni klub “Richard and Judy Book Club” proglasio najboljom u jesen 2013. Živi u Sydneyju sa suprugom, sinom i kćeri.