Katherine Rundell: Istraživač

Zabavna i dinamična knjiga za djecu Istraživač (The Explorer, 2017.) autorice Katherine Rundell, dobitnica je niza nagrada uključujući Children’s Book Prize, Costa Children’s Book Award 2017., te je proglašena knjigom godine Londonskog sajma knjige i knjigom godine po izboru Sunday Timesa. Istraživač će bez ikakve sumnje mlade čitatelje uvući u vrtlog vratolomnih pustolovina, i prenijet će ih u čaroban svijet gdje mogu plivati s dupinima, kušati tarantulu i otkriti ruševni grad… Iz pera suvremene nagrađivane engleske književnice Katherine Rundell Znanje je prije Istraživača objavilo i popularni roman za djecu Krovolovci. Knjiga Istraživač u izdanju nakladničke kuće Znanje i prijevodu Ivane Jandras Szekeres, opremljena ilustracijama Hannah Horn, dostupna je u knjižarama diljem Hrvatske po cijeni od 119 kn.

Dječak Fred putuje avionom šesterosjedom iz brazilskog grada Manausa u Englesku kad pilotu pozli i avion se sruši u gusto zelenilo Amazonske prašume. Došavši k sebi, Fred shvati da je osim njega preživjelo još troje djece: Con, Lila i Max. Izgubljeni i bez nade da će ih pronaći, kreću u potragu za hranom i skloništem. Uskoro otkriju nešto što im govori da nisu sami u ovom dijelu prašume. . .

Osebujno lijepo štivo, uostalom kao i prašuma koju s toliko ljubavi opisuje”- Independent

Crteži Hanne Horn isprepleću se kao prašumske puzavice s uzbudljivim, opojnim riječima u ovoj ljubavnoj pjesmi posvećenoj prirodi.” Guardian

Katherine Rundell suvremena je i nagrađivana engleska književnica, rođena 1987. godine. Odrasla je u Bruxellesu, Londonu i Zimbabveu. Uglavnom živi u Londonu i pomalo u Oxfordu, gdje istražuje djelo renesansnog pjesnika Johna Donnea i povremeno odlazi u noćne šetnje krovovima. Prije Istraživača, Znanje je objavilo njezin roman Krovolovci (Rooftoppers).