Projekt Kolibrić

Nominirani za prestižnu nagradu Oscar Jesse Eisenberg („Društvena mreža“) i Salma Hayek („Frida“) predvode glumačku ekipu filma PROJEKT KOLIBRIĆ, modernog trilera o nemilosrdnom svijetu digitalne tehnologije kojeg je napisao i režirao Kim Nguyen, širokoj publici najpoznatiji po režiji ratne drame „War Witch“ koji je 2012. godine bio nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma. Triler PROJEKT KOLIBRIĆ u domaća kina nam stiže 27. lipnja, a mi vam ovom prilikom predstavljamo njegovu kino najavu!

Rođaci iz New Yorka, Vincent (Eisenberg) i Anton (Skarsgård) postaju glavni sudionici u igri visoke tehnologije gdje se uspjeh mjeri u milisekundama. Njihov san? Izgraditi liniju optičkih kabela između Kanzasa i New Jerseyja koji bi bili vrijedi milijune dolara. Ali ništa im neće ići onako kako su zamislili. Anton je mozak operacije, a Vincent spletkaroš pa njih dvojica zajednički moraju utjecati jedan na drugog i sve oko njih kako bi uspjeli u ovoj suludoj avanturi. Konstantno im za vratovima puše i njihova stara direktorica Eva Torres (Hayek), moćna i manipulativna trgovkinja koja neće prezati ni pred čim kako bi ih zaustavila u njihovom naumu i u konačnici pobijedila…

Triler PROJEKT KOLIBRIĆ svoju je svjetsku premijeru imao na filmskom festivalu u Torontu još u rujnu prošle godine gdje je izrazito dobro prihvaćen od strane kritike i publike. Nakon toga započeo je njegov festivalski put po svijetu koji je uključivao i projekcije na festivalima u Calgaryju, Busanu, Vancouveru, Rotterdamu, San Diegu, Goteburgu, Kingstonu, Dublinu, Glasgowu i desecima drugih. Svugdje gdje se prikazao naišao je na veliki odaziv publike, a kritika je uglavnom hvalila originalnost priče i glumačke izvedbe.

Jedna od najzanimljivijih činjenica vezanih za film jest svakako ta da je glavni glumac, Jesse Eisenberg, i prije nego je film krenuo sa snimanjem upamtio kompletan scenarij odnosno sve rečenice koje njegov lik izgovara. To su tijekom konferencije za medije na festivalu u Torontu potvrdili i on i redatelj Nguyen koji je nadodao da je, premda se radi o originalnoj (izmišljenoj) priči, ona definitivno temeljena na stvarnim slučajevima tržišta visoke tehnologije u svijetu.

Za potrebe snimanja filma, glumica Salma Hayek posudila je svoj vlastiti helikopter kojim se koristi njezin lik, a ovo je također prvi film u povijesti kinematografije za kojeg je izgrađena sto posto autentična kablovska mreža koja je i danas operabilna, a za koju je odgovorna tvrtka Belden.

Moderni triler PROJEKT KOLIBRIĆ u domaća kina nam stiže u četvrtak, 27. lipnja!