Nevidljiva i vrlo otporna zaštita od sunca

Anthelios Shaka Fluid novi je inovativni proizvod iz La Roche – Posaya. Zahvaljujući naprednoj Intelimer tehnologiji, patentiranoj inovaciji, Anthelios Shaka Fluid nudi jedinstvenu kombinaciju nevidljive, no vrlo otporne zaštite primjerene za sve tipove kože.

Intelimer tehnologija dolazi od kombinacije inteligentnih polimera i unijela je promjene u način na koji La Roche-Posay formulira zaštitna sredstva Inteligentni polimeri u Intelimer tehnologiji djeluju poput surfaktanata – reorganiziraju vodu i molekule ulja kako bi koegzistirali u harmoniji. Na taj je način uljni dio formule zatočen unutar polukristalizirane strukture. Pri razmazivanju po koži tvori ujednačen sloj zaštite od sunca što znači puniju i potpuniju zaštitu te manje mastan učinak nego kod uobičajenih emulzija.

Štoviše, uz ovaj nov način formuliranja u trenu kad se film stvara na koži, on tamo i ostaje, čak i kad ste u vodi ili ste znojni ili pak trljate kožu. To čini Anthelios Shaka Fluid zaštitnim sredstvom s najvišom mogućom zaštitom unutar La Roche-Posay linije, otpornijom i manje masnom.

Anthelios Shaka Fluid nije samo najviša UVA zaštita među La Roche-Posay proizvodima, već i najlaganija te najmanje vidljiva zaštitna njega. Iako se ne vide bijeli tragovi na licu, UV zaštita je jača no ikad.

Anthelios Shaka Fluid zaštitni je proizvod širokog spektra za upotrebu tijekom cijele godine, a prve su ga priliku imale isprobati i mame blogerice Nevena Rendeli Vejzović, Lea Biljman Lipar i Ana Vladušić i to na Lošinju gdje su se održavali Euromelanoma besplatni pregledi madeža pod vodstvom prof. dr. sc. Mirne Šitum.

Prof. dr. sc. Mirna Šitum objasnila je važnost pregleda svih promjena na koži i dala savjete kako se pravilno zaštiti od sunca. Ono što možete napraviti već danas je ne izlagati se suncu kada je ono najjače (između 10 i 16 sati), skloniti se u hlad te koristiti zaštitu kremu prilagođenu svojem tipu kože.

La Roche-Posay- Za bolji život osjetljive kože
La Roche-Posay preporučuje preko 90.000 dermatologa[1] diljem svijeta i njegova je misija ponuditi bolji život osjetljivoj koži. Nudi jedinstvenu liniju dnevnih njega razvijenih za svaki tip kože i nadopunjuje i poboljšava tretmane te promovira dobru praksu njege prilagođenu svakom problemu kože. Marka razvija formule pomoću svoje termalne vode antioksidacijskih i smirujućih svojstava bogate selenom koja se koristi i u termalnom centru, prvom dermatološkom centru u Europi. Proizvodi se razvijaju putem strogih načela formuliranja uz minimalni broj sastojaka i u optimalnim koncentracijama. La Roche-Posay proizvodi usto prolaze stroga klinička ispitivanja za učinkovitost i sigurnost i na osjetljivoj koži.

JESTE LI ZNALI?
UVA zrake prisutne su tijekom cijele godine, ne samo ljeti! Iako ne uzrokuju opekline, mogu dovesti do dugoročnih oštećenja kože. Melanomi, starenje, pigmentacija, alergije na sunce i pogoršanje stanja masne i aknama sklone kože simptomi su izlaganja UVA zrakama. Za zaštitu od ovih štetnih zraka prisutnih tijekom cijele godine prema britanskoj dermatologinji i stručnjakinji za osjetljivu kožu dr. Hivi Fassihi najbolji je izbor „nositi svakodnevno zaštitu kao dio rutine njege kože bez obzira koliko je vani sunčano.“

Razgovor s dermatologom – Kada i kako koristiti zaštitu od sunca?
Razgovor s britanskom dermatolologinjom i stručnjakinjom za proizvode za osjetljivu kožu. Dr. Hiva Fassihi odgovara na pitanja i osporava neka uvjerenja o zaštiti od sunca

Kad biste preporučili upotrebu zaštitnog sredstva?
Upotrebu zaštitnog sredstva predlažem svakodnevno kao dio rutine njege kože, bez obzira koliko je sunčano vani. UVA zrake, glavni uzrok starenja kože, prisutne su cijele godine, čak i kad je oblačno. Zaštitna sredstva „najbolji su proizvod protiv starenja kože kojeg ćete ikad imati.“
Koji su vaši najbolji savjeti za sigurnost na suncu?
Budite u hladu za najsunčanijeg dijela dana; kad nije moguće skloniti se sa sunca, budite dobro pokriveni. Studije su pokazale i da se zaštitna sredstva obično ne nanose u dovoljno debelom sloju i neki se dijelovi tijela poput ušiju često zaboravljaju. Uvijek potičem pacijente da nanose zaštitno sredstvo svaka 2-3 sata kad su na otvorenom i neposredno nakon plivanja ili brisanja ručnikom kako bi se zaštita održala.

Koji još savjet imate za cjelogodišnju zaštitu?
Većina ljudi vjeruje da je zaštitni faktor u njihovom make-upu dovoljan za zaštitu lica od oštećenja uzrokovanih suncem. E pa nije! Istraživanja su pokazala da ne nanosimo puder u dovoljno debelom sloju kako bi nam dao razinu zaštite koju jamči SPF. Morali bismo nanijeti 4-6 puta toliko da postignemo SPF, a to bi bilo kozmetički neprihvatljivo. Jedini način da ostanemo zaštićeni je nanositi zaštitno sredstvo ispod make-upa svakoga dana.