Linija proizvoda koji ne šteti okolišu

Danas potrošači postaju sve osvješteniji po pitanju utjecaja na okoliš, brinu o utjecaju proizvoda te na samu kvalitetu života i društva u cjelini. U skladu s tim, biraju proizvode koji ne štete okolišu ili je njihov utjecaj na okoliš minimalan. Međutim i dalje im je važno da proizvodi budu učinkoviti i cjenovno prihvatljivi. Želite uživati u čistom domu, ali da pritom ne morate udisati štetne kemikalije koje se nalaze u brojnim sredstvima za čišćenje? Rješenje dolazi iz instituta Saponije, gdje je razvijena nova linija proizvoda Eco Active Nature, s kojom ćete zaštititi okoliš i sačuvati zdravlje svoje obitelji.

Proizvodi iz Saponia Eco Active Nature linije – Faks helizim, Likvi, Arf za staklo i Arf za kupaonicu te Ornel, sadrže prirodne sastojke, a ambalaža se može reciklirati, ne sadrže mirise, alergene i bojila, nisu testirani na životinjama, osiguravaju besprijekornu čistoću rublja, dermatološki su testirani. U Saponiji su tako još jednom dokazali kako društveno odgovorno ponašanje i briga za okoliš nisu samo deklarativno u strategiji nego ono prožima sve segmente rada ove tvrtke. Osim što je dugogodišnji nositelj ISO certifikata 14001, koji jamči primjenu sustava upravljanja okolišem, za tri proizvoda Saponije iz linije Eco Active Nature dodijeljen je certifikat EU ECOLABEL.

Europski priznati znak je dobrovoljan instrument zaštite okoliša pomoću kojeg Saponia kao proizvođač pokazuje da poštuje visoke standarde zaštite okoliša tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda. Odgovorno ponašanje prema okolišu ima visok prioritet u njihovom poslovanju.

Novi proizvodi Saponije Faks helizim Eco Active Nature (praškasti i tekući) predstavljaju daljnji korak Saponije u nastojanju da tržištu pruže ekološki prihvatljiviji proizvod. Za razliku od konvencionalnih deterdženata koji sadrže intenzivne mirise, alergene te zbog toga mogu izazvati alergijske reakcije, formulacije Faks helizima Eco Active Nature (praškasti i tekući deterdžent) – ne sadrže miris. Cilj je ponuditi potrošačima deterdžente koji će osigurati vrhunske rezultate pranja, uz istovremeno smanjen utjecaj deterdženta na okoliš. Odličan su izbor za pranje bijelog i šarenog rublja, učinkovito otklanjaju mrlje i mogu se koristiti na niskim temperaturama pranja od 20°C, a također, štede energiju.

Saponia dugi niz godina svoj razvojno-istraživački rad usmjerava potrebama i očekivanjima potrošača, razvijajući kod njih svijest o zaštiti okoliša. Danas, kada postoji toliko segmenata koji loše utječu na našu okolinu, najbitnije je krenuti od sebe i pokušati u vlastitom kućanstvu, u svemu što radimo, minimalno loše utjecati na okoliš te spriječiti zagađenje na svim razinama. Ponekad su oni mali koraci, najveći i doprinose puno više nego što mislimo pa su upravo i sredstva koja su ekološki prihvatljiva, jedan od načina da promijenimo svoje navike i učinimo nešto za bolje sutra. Eco Active Nature je upravo jedan od tih načina i korak poboljšanja i osvješćivanja važnosti ekologije u svim životnim segmentima.