Bogatstvo vitamina C – najbolja njega kože ususret ljetu

Priprema kože za ljeto i sezonu sunčanja jednako je važna kao i sama zaštita kože ljeti. I dok temperature lagano rastu, koži je na prijelazu iz hladnijeg doba godine u razdoblje povišenih temperatura, potrebna posebna njega. Kako bi reakcija kože na stres i promjene vremenskih uvjeta i temperatura bila što lakša, najbolje je koristiti kozmetiku lagane strukture koja pruža dovoljno njege i vlažnosti, a za to je idealna citrusna linija poznate talijanske prirodne kozmetike Bottega Verde.

Bazirana na prirodnim sastojcima, kozmetika Bottega Verde, koja dolazi iz srca talijanske Toskane, iz grada Pienza gdje je daleke 1972. otvorena trgovina ljekovitim biljem iz koje je kasnije nastao poznati talijanski brand, vjeruje u autentičnu, prirodnu ljepotu. Zahvaljujući bogatstvu i blagodatima prirode, iz Bottega Verde laboratorija za istraživanje i razvoj, gotovo svakodnevno izlaze inovacije i patenti na kojima se temelji cijela kozmetička linija. Mnogi od ovih proizvoda su jedinstveni po svojoj kvaliteti i svojstvima i nemaju ekvivalent na tržištu kozmetike. Među njima je svakako i linija koja se bazira na limunu i sicilijanskim citrusima te neroli ulju.

Nije slučajno upravo citrusna linija savršena za njegu kože u toplijim razdobljima godine jer upravo ove note, proizašle iz citrusa koji rastu u središtu Mediterana, na Siciliji, pružaju koži potrebnu svježinu i lakoću. Limun je izrazito bogat vitaminom C i jako se često koristi u kozmetici i tretmanima jer njegova prirodna svojstva omogućuju koži blistavi sjaj i dovoljno vlage dok njegova antiseptička svojstva djeluju kao detox smanjujući proširene pore. U Bottega Verde limun i citrus liniji u ponudi su gel za tuširanje/kupanje i krema za tijelo, koji će oduševiti svaki tip kože. No, poseban luksuz za kožu donosi linija neroli u kojoj se nalaze gel za tuširanje/kupanje i krema souffle za tijelo. Neroli ulje dobiveno je iz cvijeta mediteranske gorke naranče, a osjetljivi cvijet bere se ručno krajem travnja i početkom svibnja netom prije procesa destiliranja. Malo je poznato da je ovo jedno od najdragocjenijih ulja za njegu kože jer obiluje antioksidansima, koji sprečavaju starenje i djeluju blagotvorno na kožu. Na ovaj će način koža ususret ljetu biti nahranjena i njegovana i spremna za ljetnu avanturu.

Svi Bottega Verde proizvodi nastali su iz biljaka organske proizvodnje što je posebno važnu za njegu kože u užurbanom svakodnevnom ritmu, proizvodi ne sadrže silikon, umjetna bojila, paraben, formaldehid i dermatološki su testirani. Pod utjecajem stresa i drugih vanjskih čimbenika, prirodni sastojci imaju djelotvorniji učinak i štite kožu od svih negativnih utjecaja. Bottega Verde kozmetika dostupna je u Bipa drogerijama, a u liniji Limun i agrumi te u liniji Neroli u ponudi su sljedeći proizvodi:

Limun & Agrumi:
• gel za tuširanje/kupanje – cijena 33,90kn
• krema za tijelo – cijena 59,90 kn

Neroli (cvijet naranče):
• gel za tuširanje/kupanje – cijena 33,90 kn
• krema souffle za tijelo – cijena 59,90 kn