Budite nježni prema svojoj odjeći i odgovorni prema okolišu

sušilica

Electrolux je predstavio novu liniju pametnih perilica za rublje, sušilica te 2 u 1 perilica i sušilica. Nova generacija perilica i sušilica dizajnirana je s ciljem očuvanja dugotrajnosti i kvalitete odjeće. Osim toga cilj je smanjenja potrošnje energije i sredstva za pranje rublja, shodno tome i smanjenje štetnog utjecaja na okoliš. Electrolux Adriatic tako je na impresivnom eventu predstavio novu liniju perilica i sušilica, na kojem su sudjelovali partneri i retaileri iz cijele regije.

Pranje na nižim temperaturama je prednost

Zahvaljujući novim dodanim inovativnim opcijama Care Index i SmartSelect, Electrolux je pokazao da pranje na nižim temperaturama s kraćim ciklusima pranja dvostruko produžuje dugotrajnost odjeće neovisno o vrsti materijala. Electroluxov cilj je produžiti život odjeće jer brojke govore da 5 milijuna tona odjeće godišnje završi na odlagalištima otpada diljem Europe. Razlog bacanja najčešće su oštećenja, mrlje koje se ne mogu oprati i blijeđenje boje. Procijenjeno je da poneki odjevni predmeti nakon samo sedam do deset nošenja završavaju u smeću.

Electrolux, kao lider u održivosti među brendovima kućanskih uređaja, uz beskompromisnu kvalitetu, postavio je ambiciozne ciljeve vezane za smanjenje utjecaja na okoliš. Electrolux perilica uz pomoć posebnog pretinca za sol koja omekšava vodu i UniversalDose, osigurava savršeno pranje uz uštedu vode, energije i deterdženta. To je čini ultimativnim izborom za pranje rublja i našom najboljom perilicom ikad. Povrh najboljih rezultata pranja i sušenja nova linija uređaja posebno je pažljiva prema rublju i omogućuje korisnicima da višestruko produže vijek trajanja svoje odjeće. Posebno smo ponosni što smo prvi na svijetu dobili top Wool Care Green certifikat koji dodjeljuje globalni autoritet za vunu – The Woolmark Company. Radi se o serijama 700 I 900 iz nove linije sušilica rublja, a sve sušilice s DelicateCare programom imaju Woolmark potpis”, izjavio je Damir Mađarević, Head of Commercial Adriatic&Greece.

Očuanje kvalitete odjeće

Electrolux kao vodeći brand u proizvodnji aparata kojima je u fokusu održivost osmislio je novu liniju perilica i sušilica kojima je cilj produljenje nosivosti i očuvanje kvalitete odjeće. Electroluxova funkcija UltraQuick 59/49/39 uz brzo pranje na temperaturi od 30 stupnjeva omogućava potpuno uklanjanje do 50 najčešćih mrlja nastalih u kućanstvu. Ova UltraQuick opcija moćan je program koji je dizajniran za pranje različitih tipova odjeće uz uštedu od čak 30 % energije.

Moda više nije samo pitanje stila, već odgovornosti. Kroz naš brend nastojimo pokazati da održivost ne znači kompromis u estetici, već priliku da stvaramo ljepotu na način koji čuva naš planet. Svaki komad odjeće koji dizajniramo pažljivo je izrađen od ekološki prihvatljivih materijala, uz minimalan utjecaj na okoliš. Osim toga, potičemo svoje kupce da produže životni vijek svojih omiljenih odjevnih predmeta pranjem na nižim temperaturama i odgovornim održavanjem. Održiva moda nije prolazni trend – to je budućnost industrije. Kroz inovativne pristupe i suradnje, vjerujem da možemo zajedničkim snagama promijeniti način na koji promišljamo i nosimo modu, stvarajući svijet u kojem su stil i odgovornost nerazdvojni”, izjavila je poznata dizajnerica Staša Doblanović Randall.

Dynamic ekran

Electrolux je također mnogo pažnje posvetio i novom Dynamic ekranu koji omogućava intuitivno i personalizirano korištenje te Electrolux aplikaciju koja dodatno olakšava korištenje perilice i sušilice. Nova Electroluxova opcija SmartSelect dostupna je na 700-900 modelima perilica i sušilica i omogućava korisniku uštedu vremena, energije, vode i sugerira najbolju opciju pranja. Korisnik sam odabire opciju pranja, a SmartSelect program sugerira trajanje programa i temperaturu pranja kako bi se u konačnici smanjila potrošnja energije za 80 %, vremena za 50 % i vode za 20 %.

Electrolux je lider u proizvodnji visoko kvalitetnih uređaja kojima je u fokusu, osim funkcionalnosti i dizajna, održivost i briga o utjecaju koji imaju na okoliš. Nove Electrolux perilice i sušilice možete pronaći ovdje.