Poznata zagrebačka gastro oaza, bistro Nico’s predstavlja novo, višeosjetilno putovanje pod kreativnim vodstvom vrhunskog i svima znanog chefa Gorana Kočiša. Ovaj nagrađivani chef, poznat po preciznosti, inovativnim tehnikama i besprijekornom osjećaju za balans okusa, donosi svježu viziju koja će u samom srcu gradske vreve, u mirnom kutku Ban centra na adresi Augusta Cesarca 4, pravom rapsodijom okusa razveseliti sve istinske ljubitelje gastronomije.
Nico’s na zagrebačke tanjure svakodnevno donosi delicije koje su zaista prava gastro senzacija. Marinirana sipa – krema cvjetača – beurre blanc – ponzu, grdobina – minj njoki – wasabi velouté, bbrazi crne svinje – varijacija celera chimichurri i čokolada – cvijet soli – malina samo su neka od jela koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim toga, gosti mogu očekivati kombinacije koje spajaju tradiciju i modernu tehniku. Sočne komade mesa s reduciranim umacima, nježne ribe s citrusnim notama, ali i razigrane vegetarijanske kreacije.
![](https://zmaichek.com.hr/wp-content/uploads/2025/02/photo-62.jpg)
„Nico’s ostaje vjeran konceptu bistrologije, no s manje komponenata na tanjuru, ali svaka s jasnim, preciznim i snažnim okusom. Želimo jelima goste osvojiti na prvu, bez prekompliciranih struktura, ali uz vrhunske tehnike kuhanja. Idemo step by step, bez naglih rezova, kako bi ekipa u kuhinji u potpunosti usvojila novi način rada.” – kaže Kočiš.
Na meniju se nalaze jela od mesa, ribe i povrća, a ono što ih povezuje je vrhunska kvaliteta domaćih namirnica. “Hrvatska ima sjajne sastojke, a ja ih želim predstaviti kroz francuske, talijanske i japanske tehnike.” – ističe chef Kočiš čija je desna ruka u izradi pravih rapsodija za nepce mladi, talentirani kuhar Nikola Butko.
![](https://zmaichek.com.hr/wp-content/uploads/2025/02/photo-82.jpg)
Vinska karta
Uz novi meni, pažljivo je osmišljena i vinska karta s odabranim etiketama domaćih i svjetskih vinara koje je odabrao cijenjeni sommelier Marko Rundek. Za bar su pak zaduženi stručnjaci koji pripremaju inovativne koktele i biranu selekciju pića koja nadopunjuju gastronomski doživljaj.
Uz vrhunsku gastro ponudu, interijer, terasa i uređenje su ono što ovo mjesto čini posebnim. Već na samom ulazu oduševit će vas unutarnji prostor od 200 m2 na dvije etaže u kojem dominiraju pastelno zeleni, zlatni i mint tonovi. Odabrane su čiste linije i boje u jednostavnom spektru s finim materijalima od kojih se izdvajaju dizajnerske tapete, stolice i stolovi. Prozračan i prepoznatljivog stila koji odlikuje bistro, Nico’s je pun detalja poput velikih narančastih lampi ili pak velikog staklenog zida s ogledalima. Oni toplinu i privlače pažnju. Novim konceptom u bistrou su dobivene dvije zasebne sale koje sliče stilom uređenja, ali su opet različite. Na taj način gostima je dan izbor. Sve tri terase ovog bistroa su u potpunosti preuređene, pa gosti tako mogu uživati u pravoj maloj zelenoj oazi u centru grada.
Bilo za vrijeme hladnih zimskih ili pak proljetnih i ljetnih vrućih dana, Nico’s ostaje savršeno mjesto za uživanje u centru grada. Bilo u ugodnom interijeru ili na prostranim terasama koje su zelena oaza usred užurbanog Zagreba. S Kočišem na čelu kuhinje, očekuje nas prava mala revolucija na tanjuru – i sigurni smo da će se tražiti stol više!
–
Foto: Filip Popović