Doživite pustolovinu na jezeru uz ove očaravajuće smještaje

jezero

Bilo da se žele sjediniti s prirodom, diviti se prekrasnom okolišu ili živnuti na obalama svjetlucave vode, odredišta uz jezero putnicima će omogućiti sve što žele. 79 %* hrvatskih putnika potvrdilo je da ih boravak u blizini vode odmah opušta. Stoga je Booking.com, jedna od vodećih globalnih platformi za putovanja, istražio svoju bogatu riznicu smještajnih objekata i pronašao nekoliko odredišta s prekrasnim pogledima na jezero koja jednostavno morate posjetiti.

Bledsko jezero, Bled, Slovenija

U Sloveniji se nalaze neki od najljepših krajolika u svijetu, a Bled je jedan od najslikovitijih gradića u zemlji. Na sjeverozapadu zemlje nalazi se Bledsko jezero čija izvrsna ledenjačka voda privlači posjetitelje iz cijelog svijeta. Na stijeni ponad jezera nalazi se popularni Bledski dvorac, a povijesna znamenitost okružena je otočićima. Upijajući prekrasne poglede, putnici mogu uživati u brojnim aktivnostima. To uključuje šetnju po planinama tijekom panoramskog planinarenja po Julijskim Alpama ili traženje skrovitih mjesta za kupanje. Oni skloniji avanturama, pak, mogu se okušati u raftingu.
Uživajte u domaćim proizvodima tijekom dvosatnog interaktivnog kušanja vina. Bilo da ste skloniji aktivnostima kao što su plivanje i planinarenje ili jednostavno tražite mjesto za odmor i punjenje energije, Bledsko jezero zadovoljit će većinu putnika.

Gdje boraviti: Grand Hotel Toplice – Small Luxury Hotels of the World nudi spektakularan pogled na Bledsko jezero i Alpe. Sve sobe i apartmani u objektu imaju balkon s pogledom na jezero. A wellness centar opremljen termalnim bazenom, saunama te raznim kozmetičkim i wellness tretmanima gostima pomaže da se dodatno opuste u svom okruženju.

Jezero Annecy, Annecy, Francuska

Jezero Annecy, treće po veličini u Francuskoj, smješteno je južno od pitoresknog alpskog grada Annecyja, koji nazivaju i „alpskom Venecijom“. Grad postoji još od srednjeg vijeka. Odlikuju ga šarene kuće uz kanale te cvijećem ukrašeni mostovi preko triju kanala i rijeke Thiou, koja teče gradom. Grad i jezero smješteni su u departmanu Haute-Savoie, koji graniči s Italijom i Švicarskom. Kristalno bistra voda ljeti privlači turiste i ljubitelje vodenih sportova. Obližnji planinski vrhovi, među kojima je i slavni Mont Blanc, atrakcija su za šetače i planinare. Posjetitelji koji žele istražiti i okolicu jezera uživat će u pješačkom obilasku Annecyja. Ona će im otkriti šarm i karakter grada, kao i povijesne znamenitosti, među kojima su Palais de l’Ise iz 12. stoljeća, Chateau d’Annecy i Pont des Amours.

Gdje boraviti: Les Ô d’Annecy nalazi se u šumovitom okruženju s pogledom na svjetlucavu vodu jezera Annecy. Privatni smještaj nalazi se u zgradi Saint-Jorioz, jednoj od povijesno najznamenitijih u gradu. Gosti u njemu mogu uživati u zajedničkom vrtu, unutarnjem bazenu i tečajevima joge koji se održavaju u objektu. Posjetitelje koji borave u ovom šarmantnom objektu privući će panoramski pogledi na jezero i okolne planine dok uživaju u sjajnom izboru a la carté i kontinentalnog doručka na svojem balkonu.

Jezero Wakatipu, Queenstown, Novi Zeland

Queenstown se smatra jednim od najljepših mjesta na Novom Zelandu. Odlikuje se prekrasnim okolišem, jedinstvenim biljnim i životinjskim svijetom, uzbudljivim aktivnostima i najduljim jezerom u zemlji, jezerom Wakatipu. Queenstown je prozvan „svjetskom prijestolnicom avantura”. Zato mnogi posjetitelji i ovisnici o adrenalinu posjećuju jezero radi padobranstva, skijanja, paraglidinga i bungee jumpinga.
Iako je izvrsno za avanture, jezero Wakatipu može mnogo toga ponuditi i putnicima koji traže mir. Na raspolaganju su im pitoreskne šetnje uz obalu, vožnje brodom uz prekrasne poglede te neizostavne atrakcije kao što su Skyline Queenstown, Coronet Peak i Queenstown Gardens. Bilo da u Queenstown dolaze na odmor i opuštanje ili zbog želje za adrenalinom, posjetitelji mogu isprobati panoramsko krstarenje brodom TSS Earnslaw ili zipline Moa s pogledom na plavu vodu jezera.

Gdje boraviti: Tražite smještaj s pogledom na jezero za boravak u Queenstownu? The Rees Hotel & Luxury Apartments gostima nudi spektakularne poglede na jezero, privatne balkone i panoramske prozore u svim jedinicama. Budući da se Queenstown nalazi u blizini središta najjužnijeg vinorodnog područja u svijetu, posjetitelji mogu iskoristiti prednosti vinskog bara Bordeaux Wine Lounge u objektu, a u hotelskom restoranu True South Dining uživati u međunarodnoj i lokalnoj kuhinji danju i noću.

Jezero Luzern, Luzern, Švicarska

U njemačkom govornom području Švicarske nalazi se Luzern, najnapučeniji grad središnje Švicarske, s „jezerom četiriju šumskih naselja“, odnosno jezerom Luzern. Okolni krajolik jezera Luzern sličan je skandinavskim fjordovima, a putnicima su dostupni svakodnevni izleti brodom, vožnje žičarom i obilasci grada. Grad se nalazi na obali jezera te ima bogatu kulturnu i društvenu ponudu koja obuhvaća znamenitosti kao što je most Kapellbrücke, stari grad Luzern te gotička arhitektura crkve sv. Leodegara. Ako žele uživati u prekrasnim pogledima, putnici se mogu odlučiti za obilazak s razgledavanjem na Mount Pilatus. Obilazak obuhvaća uspon na planinu žičarom s panoramskim pogledom na okolne snijegom prekrivene alpske vrhove. Osim toga nudi se jednosatno krstarenje brodom po jezeru Luzern u ljetnim mjesecima. Izvrsna je prilika za doživljaj ljepote koju nudi jezero Luzern.

Gdje boraviti: Na obalama jezera Luzern u slikovitom zaljevu Horw nalazi se Seehotel Sternen. Ovaj šarmantni hotel okružen je nezaboravnim pogledima na planine. Sadrži 25 jedinica, a sve s balkonima koji gledaju na tirkiznu vodu i planinski krajolik. Prirodno okruženje gostima hotela nudi niz aktivnosti, uključujući šetnje brojnim pješačkim stazama, kupanje u prirodnim zaljevima jezera Luzern, vožnje čamcima te sportove kao što su tenis i golf.

Jezero Nahuel Huapí, San Carlos de Bariloche, Argentina

U argentinskoj pokrajini Río Negro u podnožju Anda nalazi se ledenjačko jezero Nahuel Huapí s gradom San Carlos de Bariloche smještenim na njegovoj južnoj obali. Nahuel Huapi smatra se jednim od najljepših jezera u zemlji. Odlikuje se kristalno bistrom plavom vodom, otocima i okolnim planinama, što ga čini jednim od najprivlačnijih odredišta u Patagoniji. Jezero se nalazi u Nacionalnom parku Nahuel Huapi. Posjetitelji mogu uživati u popularnim atrakcijama u tom području kao što su planinski vrhovi Cerro Campanario i Cerro Catedral, do kojih se stiže kratkom vožnjom od jezera. Planinari spremni na izazove, pak, mogu uživati u prekrasnim pogledima iz poznate planinske kolibe Refugio Frey. Putnici mogu otkriti i zašto je San Carlos jedno od najpopularnijih odredišta za zimske sportove u Južnoj Americi te kako je zaslužio nadimak čokoladne prijestolnice Argentine.

Gdje boraviti: Smješten u gradu San Carlos de Bariloche, Llao Llao Resort, Golf Spa nudi prekrasne poglede na jezero i okolne planine. Resort je idealno mjesto za užitak cijele obitelji. Sadrži fitness centar, zajednički salon, vrtove za šetnju i dječje igralište, kao i dječji klub za zabavu najmlađih. Kratkom vožnjom od smještajnog objekta može se stići i do dva popularna turistička mjesta: Parque Nahuelito i zaljev Serena.